Latviju mūzikas konferencē «Eurosonic Noorderslag» pārstāv trīs grupas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 13. līdz 16.janvārim Nīderlandes pilsētā Groningenā norisināsies Eiropas lielākā mūzikas konference/festivāls "Eurosonic Noorderslag 2016", kurā Latviju šoreiz pārstāvēs trīs grupas - "Momend", "The Big Bluff" un "Carnival Youth".

"Eurosonic Noorderslag" ir lielākā mūzikas konference/iekštelpu festivāls Eiropā, kas šogad notiek trīsdesmito reizi un četru dienu laikā pulcē vienkopus 345 izpildītājus, ap 4000 mūzikas industrijas profesionāļus un vairāk nekā 41 tūkstoti koncertu apmeklētāju.

Konferences laikā tiks aizvadīti arī 175 diskusiju paneļi par mūzikas biznesu un attīstību, kuros piedalīsies arī pārstāvji no Latvijas - "Live Rīga" mārketinga projektu vadītāja Ieva Lasmane, LaIPA starptautisko datu apstrādes speciālists Raitis Zgirskis un grupas "Carnival Youth" menedžere Guna Zučika.

Īpašā ceremonijā tiks pasniegtas "EBBA Awards", ko pirmo reizi vēsturē iegūs latvieši - apvienība "Carnival Youth", kas atzīta par vienu no desmit labākajām aizvadītā gada jaunajām grupām Eiropā.

Latvijas mūzikas industrijas delegāciju klātienē atbalstīs un ceremoniju vēros Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Nīderlandē Ilze Rūse.

Līdz ar "Carnival Youth", kas Groningenā ne tikai tiks godināti ar "EBBA Awards", bet arī uzstāsies gan balvu pasniegšanas ceremonijā, gan arī ar savu solo koncertu festivālā, Latviju Nīderlandē prezentēs indie roka apvienība "Momend" un rokenrola grupa "The Big Bluff", kas sniegs savus priekšnesumus dažādās pilsētas koncertvietās.

Tāpat Latviju pasākumā pārstāvēs arī Eiropas festivālu organizācijas "ETEP" biedri - festivāls "Positivus", kas izmantos "Eurosonic Noorderslag" skatuves kā placdarmu jauno talantu meklējumiem savam festivālam šovasar.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti