Latvijas–Lietuvas grupa «Amber Icons» izdod albumu «Fly in Stone»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ar albumu "Fly in Stone" plašākai publikai sevi piesaka Latvijas–Lietuvas grupa "Amber Icons", informēja grupas pārstāvji.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Grupas "Amber Icons" mūziku raksturo gan progresīvā un alternatīvā roka elementi, gan smagais metāls. "Kas pirms laika bija metāls, tagad ir roks – dzīvojam strauji mainīgos laikos, tādēļ stilistiskās kategorijas klausītāji var izvēlēties pēc saviem ieskatiem," sacīja grupas līderis Ernests Čerenkovs. Dziesmās tiek izmantotas daudzveidīgas tēmas – gan stāsti no pasaules vēstures lapaspusēm, gan mūziķu personiskās pieredzes.

Lai gan grupas idejiskie pirmsākumi un pirmie koncerti meklējami jau 2000. gados, debijas albums "Fly in Stone" ierakstīts pērnajā vasarā Rīgā un klajā nācis gada nogalē. Grupas līderis Ernests Čerenkovs, kura pamatdarbs ir mūzikas pasākumu organizēšana Īrijā, 2020. gada piespiedu dīkstāvi izmantoja grupas atjaunošanā. "Amber Icons" veido latviešu un lietuviešu mūziķi, kuru mērķis ir bagātināt Baltijas alternatīvās mūzikas skatuvi un prezentēt to plašākai – starptautiskai auditorijai.

Grupas sastāvu ar zināšanām, pieredzi un atbalstītājiem nozīmīgi papildina arī Ernesta Čerenkova tēvs Roberts Čerenkovs (Robertas Čerenkovas), kura dzīve jau kopš 80. gadiem aizrit starp divām valstīm – ģimenes dzīvi Latvijā un mūziķa darbu Lietuvā. Viņš klausītājiem pazīstams saistībā ar lietuviešu grupu "Ramybės Skveras". Tādēļ albumā "Fly in Stone" atrodama kompozīcija lietuviešu valodā, savukārt šogad grupa plāno izdot arī dziesmu latviešu valodā. Tāpat grupā jau kopš pirmsākumiem spēlē bundzinieks Dmitrijs Pallo.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti