Kultūras ziņas

Amerikāņu džeza zvaigzne Rīgā

Kultūras ziņas

Somijas stikla māksla Vecrīgā

Korim "Juventus" – 95

Latvijas studentu korim «Juventus» - 95

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Senākais Latvijas studentu koris "Juventus" ar bezmaksas jubilejas koncertu sestdien, 7.novembrī, Latvijas Universitātes Lielajā aulā svinēs 95 gadu jubileju. Savā pastāvēšanas laikā koris apceļojis gandrīz visu pasauli, tieši tādēļ jubilejas koncertā klausītāji tiks vesti ģeogrāfiski muzikālā ceļojumā.

Studentu koris "Juventus" jubilejas koncertā kopā ar klausītājiem caur mūziku atcerēsies piedzīvoto dažādās pasaules valstīs, piemēram, Lietuvā, Igaunijā, Austrālijā un Japānā. Paši koristi koncertu nodēvējuši par stāstu - lidojumu, kura laikā koristiem ir jāmaina ne tikai izpildījuma temperamenti, bet arī valodas.

"Es nodiriģēšu vienu sirds dziesmu - Barisona "Zilie sapņu kalni", un tad es došu stafeti Jurim Kļaviņam, kurš ar kori ir bijis un kopā strādājis 40 gadus. Tad viņš sasauks visus bijušos dziedātājus, un viņiem būs savs tusiņš. Noslēgsim ar "Gaismas pili", tā ka - būs skaisti," saka kora mākslinieciskais vadītājs, diriģents Valdis Tomsons.

"Lai cik gadi tam arī būtu, tas vienmēr ir un uzvedas kā absolūti jauns, spraigs un pilns ar enerģiju," par "Juventus" saka kora dalībnieks Edgars Rubenis. Savukārt Soprāns Guna Rasa norāda: ""Juventus" pats par sevi ir lielisks piemērs, ka studenti nāk un iet, paaudzes mainās, bet kopības sajūta, tas kodols paliek."

Kora jubileja dažiem koristiem solās kļūt arī par tādu kā ģimenes salidojumu, jo daži koristi te dzied jau vairākās paaudzēs. "Mans tētis ir dziedājis šeit un bijis arī vienu laiku "Juventus" kora prezidents, kā izrādās, ar mammu viņš šeit arī iepazinās. Tā tas ir turpinājies arī tālāk, jo abas manas māsas dziedājušas korī "Juventus". Mēs gandrīz visa ģimene satiksimies šeit," atklāj Lelde Maija Līce.

"Mana vecmāmiņa agrāk arī dziedāja "Juventus" korī, es savā ziņā turpinu šo tradīciju un arī dziedu. Ir arī šis tas saglabājies no viņas un ir patīkami, ka ir kaut kas sens un saistīts ar manu dzimtu," norāda Līga Apsīte. "Es novēlu korim saglabāt to dzirksti acīs, kas ir šobrīd, saglabāt to enerģiju un jaunību, kas šobrīd - ne tikai gadu ziņā, bet arī attieksmes ziņā," pauž Līva Immermane.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti