Latvijas simtgades sērijā izdod kvinteta «Carion» albumu «Ziemeļvējš»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

 

Nacionālās skaņu ierakstu kompānijas “Skani” Latvijas simtgades sērijā iznācis jauns kamermūzikas albums “Ziemeļvējš”, kurā latviešu skaņražu opusus ieskaņojis pūšaminstrumentu kvintets “Carion”.

Albumā dzirdamie Pētera Vaska, Imanta Zemzara un Pētera Plakida skaņdarbi tapuši desmitgadē no 1975. gada līdz 1985. gadam. Tolaik ļoti aktīvs bija Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pūtēju kvintets, kam sarakstīti daudzi latviešu komponistu jaundarbi, arī visi šajā diskā iekļautie, stāsta “Skani” pārstāve.

Mūziķis, kvinteta dalībnieks un ierakstu kompānijas "Skani" producents Egīls Šēfers stāsta, ka ar šo albumu piepildās viens no viņa sapņiem: “Es spēlēju kopā ar "Carion" jau kopš 2008.gada. Mēs esam spēlējuši daudz ungāru, dāņu mūzikas, un nu beidzot ir laiks latviešu mūzikai! Ceļojot kopā ar "Carion" un satiekot klausītājus visā pasaulē, esmu novērojis, ka par latviešu mūziku zina ārkārtīgi maz. Esmu ļoti priecīgs, ka varam sniegt savu ieguldījumu ar savu darbu, lai to saklausītu un novērtētu."

“Šī nav vienkārši labi sarakstīta mūzika kvintetam, tā ir ļoti laba mūzika pati par sevi. Šīs mūzikas šķietamā vienkāršība un patiesums sniedz dziļu emocionālu un garīgu baudījumu un, iespējams, tas ir tas skaistākais, kas kvinteta repertuārā vispār atrodams,” teikts pūšaminstrumentu kvinteta “Carion” mājaslapā.

Albums “Ziemeļvējš” jau šobrīd pieejams visās ievērojamākajās mūzikas lejuplādes un straumēšanas platfromās, kā arī CD formātā ierakstu veikalos 80 pasaules valstīs.

Iepriekš vēstīts, ka nacionālā skaņu ierakstu kompānijas „Skani” sērijā “Latviešu komponisti” iznāca jauns kamermūzikas albums “Citādas krāsas”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti