Latvijas Radio sekos līdzi Pasaules koru olimpiādei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pasaules koru olimpiādei, kas no 9. līdz 19.jūlijam Rīgā pulcēs 27 000 dziedātāju no 73 valstīm piecos kontinentos, līdzi sekos arī Latvijas Radio, piedāvājot programmās īpašus ziņu apskatus un koncertu tiešraides.

Latvijas Radio 1 (LR1) 9.jūlijā plkst. 18.15 ar atkārtojumu plkst. 23.15 izskanēs raidījums "Dzīves ritmi mūzikā", kas stāstīs par Pasaules koru olimpiādes viesmāksliniekiem - vokālo grupu "The Real Group" no Zviedrijas un "The King’s Singers" no Lielbritānijas. Par abām grupām stāstīs raidījuma autors Ansis Pavasaris.

13.jūlijā plkst. 11.05 LR1 raidījumā "Kultūras rondo" Zigfrīds Muktupāvels aicinās ieklausīties pasaules kormūzikas daudzveidībā, piedāvājot klausītājiem mūziku, sākot no klasiskās kordziedāšanas un folkloras līdz džeza, gospeļu un pat "barbershop" dziedāšanai.

Sekojot līdzi Pasaules koru olimpiādes notikumiem, Latvijas Radio 2 ēterā darbadienu rītos plkst. 7.30 un brīvdienās 8.30 izskanēs "Rīga 2014" ziņas, informējot par spilgtākajiem Olimpiādes pasākumiem un gaidāmajām muzikālajām aktivitātēm.

Par Koru olimpiādes aktualitātēm stāstīs arī Latvijas Radio 3 "Klasika" (LR3) - 15.jūlijā plkst. 9.05 skanēs "Rīga 2014" dienasgrāmata.

LR3 piedāvās pasaulē lielākā starptautiskā kora pasākuma plašu atspoguļojumu, translējot četras tiešraides.

13.jūlijā plkst. 21 tiešraidē no Pasaules koru olimpiādes Lielkoncerta Mežaparka Lielo estrādi pieskandinās pasaules apvienotais koris. Koncerts tiešraidē būs klausāms arī LR1.

15.jūlijā plkst. 19 LR3 tiešraidē pieslēgsies Pasaules koru olimpiādes sakrālās mūzikas koncertam Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā.

16.jūlijā plkst. 20 LR3 tiešraidē no koncerta Latvijas Nacionālajā operā izskanēs pasaulē pazīstamās vokālās grupas no Lielbritānijas "The King’s Singers" un iepriekšējās Pasaules koru olimpiādes čempiona titula ieguvējas, septiņu Latvijas meiteņu veidotās vokālās grupas "Latvian Voices" koncerts.

17.jūlijā plkst. 21 LR3 varēs sekot līdzi Pasaules koru olimpiādes Zvaigžņu koncertam II "Arēnā Rīga".

Savukārt Pasaules koru olimpiādes noslēguma dienā sestdien, 19.jūlijā, LR3 ēterā plkst. 12 raidījumā "Rīga - Kultūras galvaspilsēta 2014" būs klausāms Ievas Zeidmanes veidots atskats uz spilgtākajiem koru olimpiādes notikumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti