Latvijas Radio koris uzstāsies Sidnejas festivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

23. un 24.janvārī Latvijas Radio koris un diriģents Sigvards Kļava sniegs divus koncertus Sidnejas festivālā. 75 gadu pastāvēšanas laikā Latvijas Radio korim šī ir koncertdebija Austrālijā. Koris viesosies un sniegs koncertu arī vietējiem latviešiem.

Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava stāsta: "Mūsu koncertprogrammas pamatā būs Baltijas un Ziemeļvalstu kora mūzikas meistardarbi. Abu reģionu senās kora dziedāšanas tradīcijas ir ietekmējušas un veidojušas visā pasaulē augsti novērtēto izpildījuma kvalitāti, kam raksturīga izsmalcināta muzikalitāte, bagāts un krāsains kora skanējums, izcila ansambļa kultūra. Tādiem komponistiem kā Vasks, Sandstrēms, Nisteds, Perts kā skanisks dialogs starp gadsimtiem programmā iekļauti pasaules dižgaru - Mālera un Pērsela - mūzika mūsdienu kormūzikai raksturīgos aranžējumos."

Sidnejas festivāls risinās no 8. līdz 28.janvārim. Tajā piedalās daudz dažādu mākslinieku no visas pasaules, kuri sniedz gan muzikālus, gan teatrālus, dejas, cirka, kabare priešnesumus, kā arī piedāvā apskatīt dažādas instalācijas un programmas ģimenēm.

Uz Austrāliju koris devās tiešā ceļā no Londonas, kur tas sniedza Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē atklāšanas koncertu. 28.janvārī koris atgriezīsies Latvijā pēc trīs nedēļu pasaules koncerttūres, kuras laikā pabija divos kontinentos,  četrās valstīs un 10 pilsētās, sniedzot 11 koncertus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti