Latvijas Radio koris uzstāsies ar jaunu programmu «Klātesošā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Radio koris diriģenta Kaspara Putniņa vadībā piektdien, 11. oktobrī, Sv. Jāņa baznīcā atskaņos jaunu programmu ’’Klātesošā’’. Koncertprogrammas centrālā ass šoreiz būs lūgšana “Ave Maria”, kas uzrunājusi 19. gadsimta dižgarus Fēliksu Mendelszonu-Bartoldi un Johanesu Brāmsu un iemiesojusies arī daudzu mūsdienu komponistu mūzikas valodā, paziņojumā medijiem informē Latvijas Radio kora pārstāvji.

Programmai izvēlēta latviešu skaņražu Maijas Einfeldes un Andra Dzenīša “Ave Maria”. Koncertā piedalīsies arī ērģelniece Ilze Reine, kura atskaņos Riharda Dubras pirms divdesmit gadiem tapušo meditāciju ērģelēm “Dievmātes skatiena pieskāriens”.

Cikls "Sakrālie dziedājumi" jau daudzus gadus ir būtiska Latvijas Radio kora platforma, sērijas ietvaros izskanējuši daudzi mūzikas meistardarbi.

Arī šoreiz Sakrālo dziedājumu ciklā Latvijas Radio koris atskaņos būtiski svarīgus sakrālās kora mūzikas sacerējumus.

“Programmas centrā būs Johannesa Brāmsa un Fēliksa Mendelszona-Bartoldi kormūzika – neatņemama žanra kanona sastāvdaļa. Abi meistari ir bijuši izcili kora tradīciju pārzinātāji, Baha un citu lielo autoru darbu eksperti, kas ar savu izpratni par skaņu, ar savu unikālo mūzikas valodu, ar dzīvu, atklāti emocionālu attieksmi pret tekstu ir atklājuši jaunus apvāršņus kora kā instrumenta iespējām.

Programmas galvenie viesi, Brāmsa un Mendelszona “sarunu biedri”, būs Latvijas Radio kora draugi un partneri – komponisti Maija Einfelde un Andris Dzenītis.

Koncerta galvenā saturiskā ass būs klasiskais “Ave Maria” teksts. Šoreiz tas skanēs četras reizes, visu četru autoru ļoti atšķirīgajās versijās,”

paziņojumā medijiem stāsta Kaspars Putniņš.

Savukārt 1. oktobrī, Starptautiskajā mūzikas dienā, Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijas jaunajā koncertzālē tika pasniegtas tradicionālās Igaunijas Kultūrkapitāla Mūzikas nozares gada prēmijas par izcilu sniegumu 2018./ 2019. gada sezonā. Šogad tika piešķirtas 10 prēmijas.

Vienu no tām saņēma  diriģents Kaspars Putniņš – par atdevīgu darbu Igaunijas mūzikas kultūrā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti