Kultūras ziņas

Laikmetīgo grafiku izstāde pārkāpj ierastos priekšstatus par grafiku

Kultūras ziņas

"Latvian Voices" izdos albumu Vācijā

Latvijas mūziķi saņem Grammy balvu

Latvijas Radio koris un «Sinfonietta Rīga» saņem «Grammy» balvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Svētdien «Grammy» balvu pasniegšanas ceremonijā balvu par labāko kora sniegumu saņēma Arvo Perta opuss "Adam's Lament", kura ierakstā piedalījies Latvijas Radio koris un "Sinfonietta Rīga".

Latvijas Radio kora galvenais diriģents Sigvards Kļava atzina, ka par balvu ir liels gandarījums, taču viņš to pārāk neizceltu citu nozīmīgu balvu vidū. „Grammy" vienkārši ir populārākā balva, līdzīgi kā kino vidē - „Oskars":

 „Ir populārākas un mazāk populāras balvas, un man nav tāda sajūta, ka gribas kaut kā dikti izcelt un heroizēt „Grammy” balvu, paceļot to pāri, piemēram, „Grammophon” balvai, kuras ceremonijā mums arī pirms neilga laika bija ļoti labi panākumi. „Grammy” balva ir vienkārši vairāk publiska, tāpēc ka tajā tiek pārstāvēta ne tikai akadēmiskā, bet arī populārā mūzika. Bet mūziķim jau vienmēr ļoti svarīgi ir aplausi un labi vārdi pēc koncerta. Tāpat arī jebkura balva, vai tā ir ar vienu vai otru nosaukumu, ir mūziķa darba atzinība, tāpēc, pirmkārt, tas ir korim atkal liels gods, un patīkami, ka darbs ir ievērots,” pauda Kļava.

Apbalvo 82 nominācijās

Losandželosā pasniegtas "Grammy" ierakstu balvas par izciliem sasniegumiem mūzikas ierakstu jomā 82 nominācijās.

Galvenajā – „Gada albuma” kategorijā balvu ieguva "Daft Punk" albums "Random Access Memories". Arī par „Gada ierakstu” tika pasludināts "Daft Punk" ieraksts "Get Lucky".

Bet par „Labāko gada dziesmu” - 17 gadus vecās dziedātājas Lordes hits "Royals". Ceturtajā svarīgākajā kategorijā – „Gada labākais jaunais mākslinieks” balvu ieguva "Macklemore" un Raiens Luiss.

Svinīgajā ceremonijā uzstājās tādas mūzikas zvaigznes kā Keitija Perija, Bejonsa, „ Metallica” kopā ar ķīniešu pianistu Lanu Lanu, Pols Makartnijs kopā ar Ringo Stāru. Pēdējo reizi abi leģendārie „bītli” kopā uzstājās 2010.gadā

56.ikgadējo "Grammy" balvu ceremoniju vadīja amerikāņu reperis LL Cool J. Amerikāņu reperis "Jay Z" nominēts deviņām mūzikas industrijas balvām, arī par labāko popa duetu dziedātāja Džastina Timberleika dziesmā "Suit & Tie" un labāko repa albumu.

Vairākas nominācijas

Kā iepriekš vēstīts, kompānijas ECM izdotais albums ar Arvo Perta opusu "Adam's Lament", kura ierakstā piedalījies Latvijas Radio koris un "Sinfonietta Rīga", pretendēja uz balvu kategorijā "Labākais kora sniegums".

Latvijas Radio koris līdzās diriģentam Tenu Kaljustem, solistiem, Igaunijas filharmonijas kamerkorim un kolektīvam "Vox Clamantis" bija izvirzīts balvai kategorijā "Labākais kora sniegums".

Igauņu komponista Arvo Perta opuss "Adam's Lament" iekļuva starp nominatiem kategorijā "Labākais laikmetīgās mūzikas skaņdarbs".

Kategorijā "Labākais mūzikas producents" nominēts arī ieraksta producents Mafrēds Eihers. 

Ieklausīties Latvijas Radio kora ierakstā no albuma "Adam's Lament" var ECM mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti