Latvijas Radio koris un «Sinfonietta Rīga» pirmatskaņos Georga Pelēča un Andreja Selicka darbus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas Radio koris, kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" un diriģents Sigvards Kļava aicina uz koncertu "Svētā Siluāna lūgšanas" 26. novembrī 19.00 Rīgas Domā. Koncertā skanēs komponistu Arvo Perta un Ērika Ešenvalda mūzika, kā arī Georga Pelēča un Andreja Selicka darbu pirmatskaņojumi, informēja koncerta rīkotāji.

Latvijas Radio kora un tā mākslinieciskā vadītāja Sigvarda Kļavas kopīgi ar kamerorķestri "Sinfonietta Rīga" veidotā koncertprogramma "Svētā Siluāna lūgšanas" runā par visai cilvēcei būtiskām un mūžīgām tēmām caur Svētā Siluāna lūgsnām, dzeju un sprediķiem. 

Līdz ar diviem pasaulslaveniem igauņu meistara Arvo Perta opusiem, "Ādama žēlabas" un "Siluāna dziesma", Rīgas Domā skanēs arīdzan pirms gada pirmatskaņojumu piedzīvojusī Ērika Ešenvalda partitūra "Es rakstu", kā arī Georga Pelēča un Andreja Selicka jaundarbi. 

Arvo Perta kamerorķestrim rakstītais darbs "Siluāna dziesma" tapis 1991. gadā un veltīts arhimandrītam Sofronijam, kurš savulaik Sv. Panteleimona klosterī kalpojis par palīgu viedajam Siluānam. Savukārt korim un stīginstrumentiem komponētais opuss "Ādama žēlabas", kura ieskaņojums ar Tenu Kaljusti pie diriģenta pults pirms sešiem gadiem Latvijas Radio korim un "Sinfonietta Rīga" atnesa prestižo "Grammy" balvu, tapis 2009. gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti