Latvijas Radio koris pirmo reizi uzstājas slavenajā BBC «Promenāde» festivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Radio koris pirmo reizi uzstāsies pasaules lielākajā klasiskās mūzikas festivālā "BBC Proms" jeb "BBC Promenāde".

Latvijas Radio 3 programmu vadītāja Inta Pīrāga par LR kora uzstāšanos BBC "Promenādē"
00:00 / 01:05
Lejuplādēt
Svētdien un pirmdien, 14. augustā, Sigvarda Kļavas vadībā Latvijas Radio koris Londonā kāps uz skatuves, lai piedalītos trijās krievu komponistu mūzikai veltītās koncertprogrammās.

“Pirmā koncertprogramma ir pilnībā veltīta Sergeja Rahmaņinova mūzikai. Koris katru koncerta daļu ievada ar pareizticīgo baznīcas dziedājumiem. Tam jābūt saskaņā ar režiju, jo korim vajadzēs nevis statiski stāvēt, bet doties tādā kā ceremoniālā izkārtojumā. To mēs visi vakarā redzēsim,” stāsta Latvijas Radio 3 ''Klasika'' programmu vadītāja Inta Pīrāga.

Skanēs arī Rahmaņinova simfoniskie darbi. “Pirmajā daļā kopā ar ukraiņu pianistu Aleksandru Gavriļuku skanēs Rahmaņinova Trešais klavierkoncerts. Bet otrā koncertdaļa būs pilnībā veltīta Rahmaņinova Otrajai simfonijai, kas ir grandiozs darbs,” skaidro Pīrāga.

Viņa arī norāda, ka šis ir viens no koncertiem, kas ir ar būtisku “Promenādes” tematiku – proti, šogad aprit simtgade kopš Oktobra revolūcijas Krievijā.

Arī Latvijas Radio 3 ''Klasika'' šovakar piedāvā tiešraidi no Karaliskās Alberta zāles pulksten 20.00 un 23.45 pēc Latvijas laika.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti