Latvijas Radio koris piedāvā koncertprogrammu «Avangarda elektriskā balss»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Radio kora grupa un diriģents Kaspars Putniņš aicina uz koncertu "Avangarda elektriskā balss". Izcilu mūsdienu komponistu rotaļīgais stāstījums par alkatību, egoismu un varaskāri izskanēs Latvijas Radio kora 12 balsīs un elektronikā 18.martā plkst. 19 mūzikas namā "Daile".

Diriģents Kaspars Putniņš stāsta: "Koncerta programmā ir trīs izcilu mūsdienu komponistu - Lučāno Berio, Jannis Ksenakis un Alehandro Vinjao - skaņdarbi balsīm un elektronikai, kuri katrs savā veidā stāsta par indivīda un pasaules sarežģīto attiecību dinamiku mūsdienās. Minētie trīs autori mūsdienu problēmsituācijas atklāj spilgtā, teatrālā, bieži arī asprātīgā, pat rotaļīgā formā, kurā netrūkst humora, dramatisma un muzikālu krāsu un faktūru skaistuma."

Programmā Latvijas Radio kora grupa diriģenta Kaspara Putniņa vadībā atgriežas pie elektroakustiskās mūzikas meistaru opusiem un piedāvā iespēju vēlreiz izbaudīt unikāli veidoto, dinamiski un saturiski aizrautīgo Londonā dzīvojošā elektroniskās mūzikas lielmeistara, argentīnieša Alehandro Vinjao meistardabu "Greed" ("Alkatība").

Šoreiz apjomīgais opuss ap sevi pulcējis ne mazāk zīmīgu 20.gadsimta modernistu veikumu. Itāļa Lučāno Berio "A-ronne" ar Edoardo Sangvineti tekstu, paša Berio vārdiem runājot, ir "klausāmais teātris". Turpretim grieķu komponista un arhitekta Janna Ksenaka apjomīgo kompozīciju "Nuits" ar šumeru un seno persiešu tekstu rosinājušas politiskās apspiestības un nebrīves idejas.

Koncerta režisore ir Zane Kreicberga, gaismu mākslinieks - Egils Kupčs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti