Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Latvijas karoga vēsture

Latvijas Radio kora koncerts "Tas vārds. Daugava"

Latvijas Radio koris jubileju turpina ar koncertu «Tas vārds. Daugava»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Radio kora 75 gadu jubilejas koncertu ciklā 19.novembrī plkst.19 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē un 21.novembrī plkst. 19 Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē izskanēs jaunākais Latvijas Radio kora muzikālais uzvedums "Tas vārds. Daugava".

Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava stāsta: "Jau vairākus gadus atpakaļ, dzīvojot Aspazijas un Raiņa jubilejas gada lielajās gaidībās, zināju, ka šim tandēmam ar Radio kori pieskarsimies, tikai toreiz vēl nezināju, kāda būs uzveduma forma un kāda mūzika tajā skanēs. Bez tam novembris ir tas laiks, kad nevajadzētu apiet tādu godīgu patriotismu, un šogad tas ir arī Latvijas Radio kora īpašais mēnesis."

Muzikālajā uzvedumā "Tas vārds. Daugava" pretstata spogulī viens otrā vērsies Raiņa vīrišķais un Aspazijas sievišķais, bet harmonisku līdzsvaru meklēs arī kolektīvais un individuālais, kora sfērai tiks pretstatīta solo balss, dižgaru dzejas rindas, Jāņa Lūsēna un Mārtiņa Brauna mūziku lasot.

Uzveduma režiju veido jaunā māksliniece, kura izslavēta ar visai neierastu skatījumu uz tradīciju - Paula Pļavniece, bet abu literatūras dižgaru dzejas nianses līdz ar Radio kori skaņās iezīmēs solisti Ieva Parša un Jānis Kurševs. Uzvedumā piedalīsies arī paši komponisti - Mārtiņš Brauns un Jānis Lūsēns.

Kā vēstīts, Latvijas Radio koris novembrī atzīmē savas radošās darbības 75 gadu jubileju. Noslēguma koncerts notiks 28.novembrī Rēzeknē, Latgales koncertzālē "Gors".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti