Rīta Panorāma

Intervija ar Ministru prezidentu (JV) Krišjāni Kariņu

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar LR kora māksliniecisko vadītāju un galveno diriģentu Sigvardu Kļavu

Latvijas Radio koris dosies koncertturnejā uz Japānu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

No 14. oktobra līdz 23. oktobrim Latvijas Radio koris (LRK) un tā mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava koncertēs Japānā. Tūrei sagatavotas trīs vērienīgas koncertprogrammas. Turnejas ietvaros LRK muzicēs kopā ar ‘‘New Japan" filharmonijas orķestri, atskaņojot Volfganga Amadeja Mocarta Rekviēmu, savukārt kora a capella programmās skanēs Pētera Vaska, Ērika Ešenvalda, Ģērģa Ligeti un Antona Bruknera opusi, informēja kora pārstāvji.

14. oktobra koncertā Nagojā, kurā kopā ar Latvijas Radio kori piedalīsies "Aichi" kamerorķestris, skanēs pasaulē pazīstamā latviešu komponista Pētera Vaska vokāli instrumentālie skaņdarbi un skandināvu simfoniķa Žana Sibēliusa Piektā simfonija.

"Latvijas Radio kori, diriģentu Sigvardu Kļavu un Pēteri Vasku saista īpaši cieša, radoša savienība gadu garumā, kas vainagojusies daudzu skaņdarbu pirmatskaņojumos un trīs autordiskos. Pētera Vaska misija mūzikā vienmēr bijusi vēstīt par tādām vērtībām kā cilvēcība, Dievs, daba un tautiskums. Komponista daiļrades ceļš sācies no eksperimentāliem skaņu labirintiem, instrumentu skanisko robežu izaicināšanas līdz klusuma un garīgo procesu apcerei. Vasks savos skaņdarbos ir kā sludinātājs un gaismas nesējs. Tā ir ciešanās dzimusi, Baltijas tautu smago likteņgaitu apvīta mūzika, kas neapturami cenšas izaugt, pāraugt slavinājumā, apgaismojot ar cerību. Koncertā skanēs Vaska pēdējo gadu kora skaņdarbi, lūgšanas ar sakrālajiem tekstiem," skaidroja LRK pārstāvji.

Japānas koncertturnejas Latvijas Radio kora a cappella solokoncertos Tokijā, Vakajamā, Matsumoto un Osakā Sigvarda Kļavas vadībā skanēs daudzveidīga baroka, romantisma un 20. gadsimta mūzikas programma.

Koncertā kopā ar ‘‘New Japan" filharmonijas orķestri Tokijas "Sumida Tifany" koncertzālē Latvijas Radio koris atskaņos Volfganga Amadeja Mocarta Rekviēmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti