Latvijas Radio koris dodas pasaules koncertturnejā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Radio koris un diriģents Kaspars Putniņš Nīderlandē aizsākuši triju nedēļu ilgu pasaules koncertturneju. No 8. līdz 17.janvārim koris sniegs astoņus koncertus, kuros izskanēs trīs dažādas programmas. Seši koncerti notiks Nīderlandes pilsētās Tilburgā, Amsterdamā, Roterdamā, Groningenā, Limburgā un Eindhovenā, bet divi - Beļģijas pilsētās Antverpenē un Brigē

Koncertos Nīderlandē un Beļģijā tiks atskaņoti gan japāņu komponistu Toru Takemicu un Tosio Hosokavas un ķīniešu komponista Guo Veņdzjina, gan arī vācu komponistu Johannesa Brāmsa un Roberta Šūmaņa kora mūzikas darbi, skanēs arī Heinca Holigera, Andersa Hilborga, Arvo Perta un arī Mārtiņa Viļuma mūzika.

Koncertos Amsterdamas "Muziekgebouw", Eindhovenā un Roterdamā Latvijas Radio koris uzstāsies kopā ar solistiem no Nīderlandes kamerkora un Eiropā labi zināmā jaunās mūzikas kameransambļa "DoelenEnsemble".

Koncertus Beļģijā rīko kora ilggadējie sadarbības partneri koncertorganizācija "Concertgebouw Brugge", bet Nīderlandē - koncertorganizācija "Concertgebouw de Doelen" sadarbībā ar Nīderlandes teātru un koncertzāļu apvienību, kas 2011.gadā Latvijas Radio kori jau bija nominējusi prestižajai Nīderlandes klasiskās mūzikas balvai kā gada koncertvienību.

Pēc koncertiem Nīderlandē un Beļģijā koris dosies uz Lielbritāniju, kur diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā ar multimediālo projektu "Keidžs un laiks" 20.janvārī Londonā atklās Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē.

23.janvārī un 24.janvārī Latvijas Radio koris sniegs divus solokoncertus Sarptautiskajā Sidnejas festivālā Austrālijā koncertzālē "City Recital Hall Angel Place".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti