Kultūras ziņas

40.jubilejā pie skatītājiem atgriežas "Māsa Kerija"

Kultūras ziņas

Venēcijas biennālē Latviju pārstāvēs Daiga Grantiņa

Latvijas Radio kora panākumi ASV

Latvijas Radio koris ar panākumiem noslēdzis koncertus Vašingtonā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Radio koris šodien atgriezās no Amerikas, kur ar komponistu Krista Auznieka  un Endija Stota kora operu “NeoArtic” uzstājās prestižajā Kenedija Mākslas centrā Vašingtonā. Kora operu “NeoArtic” diriģenta Kaspara Putniņa vadībā Latvijas Radio koris atskaņoja četrus vakarus.

Latvijas Radio kora uzstāšanos Vašingtonā, Kenedija Mākslas centrā, jau paspējuši atspoguļot Amerikas interneta portāli. Kora operas “Neo Artic” pasaules pirmizrādi piedzīvoja pirms diviem gadiem Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī un kopš tā brīža muzikālā performance izrādīta arī uz Dānijas, Norvēģijas, Beļģijas, Nīderlandes un Francijas skatuvēm. Pēc  četriem koncertiem Kenedija Mākslas centrā šodien Latvijas Radio koris no Amerikas atgriezās Rīgā.  

“Es domāju, ka tas darbs viņiem ir varbūt mazliet neparasts, nav gluži amerikāniskas dabas. Pietiekami neparasts, bet mūs ļoti labi uzņēma,” atklāja diriģents Kaspars Putniņš.

Savukārt Latvijas Radio kora dziedātāja Inga Martinsone piebilda, ka par īpaši pozitīvu rādītāju uzskata skatītāju stāvovācijas pēc ceturtā koncerta.

Atpūsties no tālā ceļa koristiem nebūs daudz laika, jo jau 22. februārī Latvijas Radio koris latviešu komponistu jaundarbus atskaņos festivāla “Saxophonia” koncertā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti