Latvijas Radio koris 75 gadu jubilejā sagatavojis četras programmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Radio koris novembrī svinēs savas radošās darbības 75 gadu jubileju, piedāvājot četras stilistiski dažādas programmas, kuras izskanēs no 6. līdz 28.novembrim Rīgā, Jūrmalā, Cēsīs un Rēzeknē. Koncertos skanēs jau zināmi latviešu un ārzemju autoru darbi, kā arī jaundarbi.

6.novembrī Rīgas Svētā Pētera baznīcā notiks jubilejas atklāšanas koncerts, kurā varēs dzirdēr Latvijas Radio kori un ansambli "Sarband" (Vācija/Tuvie Austrumi) kopprojektā "Canticum Canticorum" jeb "Augstās dziesmas".

11.novembrī Vidzemes koncertzālē "Cēsis" skanēs elektroakustiskais video stāsts "Lāčplēsis". Tas būs Latvijas Kultūras kanonā iekļautās Aleksandra Rusteiķa 1930.gadā veidotās filmas "Lāčplēsis" šodienas vēstījums par Latviju un latviešu tautas ceļu uz savu valsti.

19.novembrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē un 21.novembrī Dzintaru Mazajā zālē notiks koncertuzvedums "Tas vārds. Daugava". Godinot divus latviešu dižgarus Raini un Asapziju viņu jubilejas gadā, koncertuzveduma pamatā ir radošu pasauļu satikšanās un mijiedarbība, jautājumu un atbilžu, sapņu un realitātes, indivīda un sabiedrības pretnostatījums. Programmas mūzikas autori ir komponisti Mārtiņš Brauns un Jānis Lūsēns.

Jubilejas mēneša noslēguma koncerts "Jubilejas portrets" notiks Latgales vēstniecībā "Gors" 28.novembrī. Koncertā skanēs darbi, kuri tapuši pēc Latvijas Radio kora pasūtījuma un kurus pirmatskaņojis Latvijas Radio koris. Būs iespēja novērtēt arī četrus jaundarbus, kas veltīti tieši 75 gadu jubilejai. Koncertā katram koristam būs kāda solo partija .

Noslēguma koncertā piedalīsies arī kamerorķestris "Sinfonietta Rīga". Režiju un vizuālo noformējumju veido Uģis Brikmanis un Roberts Rubīns.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti