Latvijas Radio kora 75 gadu jubilejas atklāšanas koncertā satiksies Rietumi un Austrumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

6.novembrī plkst. 19 Rīgas Svētā Pētera baznīcā notiks Latvijas Radio kora 75 gadu jubilejas atklāšanas koncerts "Canticum Canticorum" jeb "Augstā dziesma", kurā izskanēs gan jaundarbi, gan Tuvo Austrumu tautas mūzika un improvizācijas. Koncertā piedalīsies Latvijas Radio koris, ansamblis "Sarband" (Vācija/Tuvie Austrumi) un diriģents Kaspars Putniņš.

Latvijas Radio kora diriģents Kaspars Putniņš stāsta: ""Canticum Canticorum" ir vairāku gadu garumā auklēta koncertprogramma, kurā mēs - profesionāls ziemeļeiropiešu koris, četri mūziķi no Tuvajiem Austrumiem un pieci komponisti, kuri pārstāv šos divus reģionus - esam radījuši skaņu gleznu, kurā ir integrēti gan Rietumu profesionālās mūzikas, gan Tuvo Austrumu mūzikas tradīcijas, skaņa un muzicēšanas principi. Darba centrā ir Zālamana Augstās dziesmas fragmenti no Vecās Derības, kas ir gan kristiešu, gan jūdu un musulmaņu kultūras pamatos. Augsto dziesmu esam izvēlējušies arī tāpēc, ka šī dzeja ir nepārspēts mīlestības poēzijas meistardarbs, kas personīgi uzrunā jebkuru cilvēcisku būtni."

Ansamblī "Sarband" muzicē Mustafa Doans Dikmens no Turcijas (balss), Efstratios Psaradellis no Grieķijas (kemanča), Salahs Edins Maraka no Jordānijas (kanuns), Vladimirs Ivanovs (perkusijas) pārstāv Bulgāriju un Vāciju.

Koncertprogrammā iesaistījušies Latvijas komponisti Santa Ratniece un Mārtiņš Viļums, kā arī Lasse Toresens no Norvēģijas, Toivo Tulevs no Igaunijas un Bušra Elturka, kurš pārstāv Libānu Lielbritāniju.

Kā vēstīts, Latvijas Radio koris novembrī svinēs savas radošās darbības 75 gadu jubileju, piedāvājot klausītājiem četras stilistiski dažādas programmas, kas izskanēs no 6. līdz 28.novembrim Rīgā, Jūrmalā, Cēsīs un Rēzeknē.

Koncerts "Canticum Canticorum" ir ne tikai kora jubilejas atklāšanas pasākums - tas ir arī iekļauts Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmā "Tête-à-Tête 2015", kā arī ar to izskan jaunās mūzikas festivāls "Arēna".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti