Latvijas Radio bigbends un Raimonds Pauls koncertēs Maskavā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Čaikovska koncertzālē Maskavā nākamnedēļ uzstāsies Latvijas Radio bigbends un maestro Raimonds Pauls, aģentūrai BNS pavēstīja Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē sekretariāta pārstāve Linda Jākobsone.

Koncerts Krievijas galvaspilsētā iekļauts Latvijas prezidentūras ES Padomē programmā un notiks 28.janvārī.

Programmā iekļauti Paula, Johana Sebastiana Baha, Jāņa Ivanova, Emīla Dārziņa un citu autoru skaņdarbi džeza aranžējumā.

Koncerta solisti būs Kristīne Prauliņa un Intars Busulis.

Latvijas Radio bigbends dibināts 1966.gadā. Tā pirmais vadītājs un diriģents bija komponists Ringolds Ore, bet no 1968.gada līdz 1991.gadam - vijolnieks un aranžētājs Alnis Zaķis. Latvijas Radio bigbendu vadījuši arī Pauls un Gunārs Rozenbergs. Orķestris tika likvidēts 1996.gadā, taču pēc 16 gadu pārtraukuma leģendārais džeza kolektīvs 2012.gadā atsāka darbību.

Pašlaik Latvijas Radio bigbenda vadītājs ir Starptautiskā mūzikas festivāla "Rīgas Ritmi" mākslinieciskais direktors, mūziķis un producents Māris Briežkalns, savukārt kolektīva diriģents ir Kārlis Vanags; orķestra patrons ir Raimonds Pauls.

Izcilākais latviešu populārās, džeza un arī klasiskās mūzikas autors un pianists Raimonds Pauls (1936) ir slavenākais komponists ne tikai Latvijā, bet arī tālu aiz tās robežām. Maestro bagātā radošā iztēle apvienojusi latviešu tautas mūzikas intonācijas, džeza, blūza, rokenrola, franču šansona, vācu šlāgera un tautiskās ziņģes elementus ar laicīgiem strāvojumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti