Latvijas Radio bigbends svinēs 50.jubileju kopā ar džeza zvaigznēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Radio bigbends 4. novembrī atzīmēs savu 50. dibināšanas gadadienu. Šī notikuma sakarā “Latvijas koncerti” aicina uz muzikālām svinībām Rīgas Kongresu namā plkst. 19.

Koncerta pirmajā daļā retrospekcija par Latvijas Radio bigbenda labākajiem jaunlaiku projektiem - latviešu tautas dziesmas Džeimsa Morisona apdarē un Latvijas Radio bigbenda mūziķu oriģinālkompozīcijas no programmas “Latviešu džeza svīta”, kā arī skaņdarbi no bigbenda patrona Maestro Raimonda Paula jaunākās koncertprogrammas “Depresija”, kas ir komponista un latviešu kulta grupas “Odis” mūzika 1990. gada kinofilmai ar tādu pašu nosaukumu – “Depresija”.

Šo jauno, bigbendam veltīto aranžējumu tapšanā piedalījies grupas “Odis” mūziķis un komponists Raimonds Macats, kurš kā viessolists piedalīsies koncertā.

Koncertā otrajā daļā uzstāsies Latvijas Radio bigbenda ārzemju draugi, ar kuriem kopā kolektīvs priecējis daudzus klausītājus izpārdotās koncertzālēs Latvijā.

Uz skatuves kāps amerikāņu vokāliste Čaina Mozes, amerikāņu vokālists un ģitārists Alans Hariss un zviedru trompetists Lase Lindgrens.

Solistu un bigbenda izpildījumā skanēs skaņdarbi no programmām “A Tribute to BB King”, “Veltījums džeza dīvām”, “A Tribute to Nat King Cole” un “Veltījums Djūkam Elingtonam un džeza dižgariem”.

Klausītājus koncerta abās daļās priecēs arī solisti Intars Busulis un Kristīne Prauliņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti