Latvijas Radio bigbends ieraksta albumu kopā ar Latīņamerikas džeza zvaigznēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas Radio bigbends 27. septembrī devies uz Zviedriju, lai nedēļas garumā kopā ar Latīņamerikas džeza zvaigznēm Kiko Freitas (bungas) un Hesus Molina (taustiņinstrumenti) ierakstītu albumu "A Tribute To Bossa Nova", informēja bigbenda pārstāvji.

Albumā, kas taps Stokholmas ierakstu studijā "Baggpipe studio", apkopotas populārākās leg̒endārā brazı̄l̦u komponista Antonio Karlosa Žobima kompozı̄cijas – "Desafinado", "Manha Da Carnaval", "One Note Samba", "Agua De Beber" un citas, ko ı̄paši Latvijas Radio bigbendam aranžējis zviedru komponists un aranžētājs Mats Holmkvists.

Kiko Freitas
Kiko Freitas

Albuma programma, piedaloties pasaulslavenajam Brazı̄lijas bundziniekam Kiko Freitas un uzlecošajai kolumbiešu džeza zvaigznei, pianistam Hesus Molina, tiks atskan̦ota divos koncertos – 28. septembrī Stokholmā, klubā "Fasching", un 1. oktobrī Dzintaru koncertzālē. Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadı̄tājs Kārlis Vanags atklāj: "Jūtamies pagodināti būt tik izcilu mūzik̦u kompānijā – brazı̄l̦u mūzikas leg̒enda Kiko Freitas un viens no redzamākajiem šı̄ brı̄ža jaunās paaudzes pianistiem Hesus Molina kopā ar Latvijas Radio bigbendu satiksies Antonio Karlosa Žobima mūzikā, ko jaunos, orig̒inālos aranžējumos ietērpis zviedru aranžētājs Mats Holmkvists. Šis projekts noteikti veicina kolektı̄va atpazı̄stamı̄bu starptautiski, un tas ir svarı̄gs priekšnosacı̄jums jaunām sadarbı̄bām nākotnē. Priecē arı̄ augošā atzı̄tu džeza komponistu un aranžētāju vēlme iestudēt un ieskan̦ot savus darbus tieši ar Latvijas Radio bigbendu."

Hesus Molina
Hesus Molina

Aranžētājs, viens no skandināvu bigbenda skolas pamatlicējiem Mats Holmkvists, kurš ar Latvijas Radio bigbendu sadarbojas jau kopš 2017. gada, stāsta, ka projekts "A Tribute To Bossa Nova" tapis, pateicoties vin̦a lielajai mı̄lestı̄bas uz bosanovas žanru un ı̄paši Antonio Karlosu Žobimu, kurš ir autors visām albumā iekl̦autajām kompozı̄cijām, izn̦emot vienu.

"Kad sāku apsvērt, kurus mūzik̦us šajā projektā vēlos pieaicināt, viens no pirmajiem prātā ienāca Kiko Freitas – jo bosanova ir brazı̄l̦u mūzikas žanrs. Mums bija nepieciešams arı̄ spilgts solists, un mans skan̦u inženieris norādı̄ja uz lielisko jauno kolumbiešu pianistu Hesus Molina, kurš "YouTube" savācis jau gandrı̄z 30 miljonus skatı̄jumu un ir ı̄stais, kam uzticēt šo smalko, man sirdij tik tuvo darbu. Lielākais izaicinājums bija saglabāt skan̦darbu orig̒inālo sajūtu, vienlaikus padarot tos par "saviem", kas beigu beigās ir izdevies, un esmu l̦oti laimı̄gs ar rezultātu," atzina Mats Holmkvists.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti