Latvijas Radio bigbends aicina piedalīties ierakstā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Radio bigbends kopā ar “Jersika Records” 29. un 30. janvārī Spīķeru koncertzālē īstenos sen lolotu sapni – klausītāju klātbūtnē veiks analogu Kārļa Vanaga oriģinālmūzikas ierakstu, kas pēcāk tiks izdots vinila plates formātā, medijus informē Latvijas Radio bigbenda pārstāvji.

Lai radītu īpašu atmosfēru, iepriekš piesakoties, ieraksta procesā aicināti būt klāt apmēram 120 klausītāji. Mūziķi uzsver, ka tas gan gala ierakstam un tā skanējumam, gan pašam procesam, piešķirs unikālu noskaņu.

Tiks ieskaņota Latvijas Radio bigbenda muzikālā vadītāja Kārļa Vanaga oriģinālmūzika ar nosaukumu “Identitātes”. Paša Kārļa vārdiem, “katrs skaņdarbs šajā programmā ir kā mūzikā izteikts apstāklis, īpašība vai izpausme, kas kā kopums veido identitāti.”

Latvijas Radio bigbends
Latvijas Radio bigbends

Viņš arī piebilst, ka “izmantojot analogo pieeju, ierakstam tiek piešķirts šai metodei raksturīgais “siltais” skanējums, kā arī tas atspoguļo patieso tā brīža interpretāciju, jo ieskaņojums tiek veikts vienā piegājienā bez rediģēšanas iespējām.”

Ierakstu koncertos kā viessolisti pieaicināti saksofonists Gints Pabērzs un taustiņinstrumentālists Atis Andersons, kurš spēlēs “Hammond” ērģeles, kas nav tradicionāls bigbenda mūzikas instruments. Ieraksta un koncertu tapšanā piedalās arī skaņu inženieris Mārtiņš Saulespurēns, mikrofonu un tehnikas uzņēmuma “Blue Microphones” radītājs un dibinātājs.

“Jersika Records” dibinātājs Mareks Ameriks uzsver šī notikuma nozīmi: “Jau iepriekš biju sadarbojies ar bigbenda mūziķiem un loloju ideju par bigbenda ierakstu. Kad uzzināju, ka Kārlis Vanags rada savu oriģinālmūziku, piedāvāju to iemūžināt. Esmu ļoti pagodināts, ka šī nozīmīgā programma tiks ierakstīta tieši “Jersika Records” paspārnē”.

Pieteikties uz ierakstu iespējams, rakstot [email protected], pieteikumā jānorāda savs un personas, ar kuru vēlaties kopā apmeklēt koncertu, vārds un uzvārds. Vietu skaits ir ierobežots.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti