Latvijas Radio 3 «Klasika» Trešajā adventē piedāvās 11 Eiroradio tiešraides

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Radio 3 "Klasika" kopā ar citām Eiroradio dalībvalstīm gatavojas starptautiski nozīmīgam projektam – Eiroradio Ziemassvētku dienai, kas šogad tiks atzīmēta Trešajā adventē – svētdien, 15. decembrī. "Klasika" šajā dienā no pulksten 11.00 līdz 22.30 aicinās baudīt 11 īpašu koncertu tiešraides.

Eiroradio Ziemassvētku diena ir viens no skaistākajiem gada notikumiem Eiroradio sezonas piedāvājumā, un šo koncertu tiešraidēm ir ļoti plašs klausītāju loks Eiropā, Ziemeļamerikā un citviet.

Latvija šogad piedāvās koncertu, kas pulksten 17.00 sāksies Latvijas Radio 1. studijā – tajā uzstāsies dziedātāja Beāte Zviedre, arfiste Ieva Šablovska, saksofonists Ainars Šablovskis, kurš spēlēs arī duduku, kā arī sitaminstrumentāliste Marta Kauliņa.

Koncertā izskanēs Raimonda Tigula jaundarba "Little Star" ("Mazā zvaigzne") pasaules pirmatskaņojums, Jēkaba Jančevska speciāli šim koncertam radītās Eiropas Ziemassvētku dziesmu aranžijas, Eiropas skaistākie Ziemassvētku laika korāļi, latviešu ziemas saulgriežu folklora un Jāņa Lūsēna dziesma "Lūgšana Ziemassvētku vakarā". Šī Rīgas Ziemassvētku programma izskanēs piecpadsmit Eiroradio dalībvalstīs.

"Latvijas piedāvātajās Eiroradio Ziemassvētku programmās vienmēr esam tiekušies pēc oriģinalitātes," atzīmē Latvijas Radio Eiroradio apmaiņas projektu producente Zane Prēdele. "Šogad tas ir neierasts instrumentu salikums un mūsu oriģinalitāte būs skaistā vienkāršība – dažādu Eiropas tautu Ziemassvētku korāļi izvīti Jēkaba Jančevska jaunās aranžijās un Raimonda Tigula jaundarba "Little Star'" atskaņojums visai Eiroradio saimei.

Koncerta pamatdoma ir miera un prieka vēsts balsij, arfai, saksofonam un sitaminstrumentiem, kā arī aicinājums dzīves zvaigžņotajās debesīs meklēt savu vienīgo un īsto zvaigzni."

15. decembrī "Klasikas" ēterā skanēs vēl desmit tiešraides.

Ziemassvētku koncertu maratonu pulksten 11.00 iesāks "Chorus Viennensis", ansamblis "Trombone Attraction" un vokālais ansamblis "VieVox" diriģenta Mihaela Šneidera vadībā Hofburgu kapelā Vīnē. Pulksten 12.00 tiešraidē no Bistrupas baznīcas Kopenhāgenā muzicēs Dānijas Nacionālais vokālais ansamblis Grema Rosa vadībā, pulksten 13.00 tiešraidē no "Teatro Monumental" Madridē dzirdēsim Spānijas Radio un Televīzijas simfonisko orķestri, kori un diriģentu Lorenco Ramosu, pulksten 14.00 tiešraidē no Sv. Paula baznīcas Tartu uzstāsies Tautas mūzikas ansamblis "Triskele" igauņu tautasdziesmu un himnu programmā "Dies est laetitiae" ("Esi sveicināta, priekpilnā diena!").

Pulksten 15.00 tiešraidē no Helsinkiem Kallio baznīcā muzicēs Anu Komsi (soprāns), Endrū Lourenss-Kings (arfa, kantele) un senās mūzikas ansamblis "Barocco Boreale" ar Ziemassvētku melodijām no Somijas un G. F. Hendeļa mūziku. Pulksten 16.00 Halgrima baznīcā Reikjavīkā kamerkoris "Schola cantorum Reykjavicensis" un diriģents Herdurs Askelsons piedāvās Ziemassvētku mūziku no Islandes. Pulksten 17.00 – tiešraide no Latvijas Radio 1. studijas, pulksten 18.00 tiešraidē no Malmes Sv. Pētera baznīcas uzstāsies Karls Adams Landstrems (ērģeles, klavieres), Sv. Pētera baznīcas Jauniešu koris, sieviešu koris "Petri Femme" un stīgu ansamblis diriģenta Aleksandersa Einarsona vadībā.

Pulksten 19.00 tiešraidē no Štutgartes muzicēs Dienvidrietumvācijas Radio vokālais ansamblis un diriģente Martina Batiča Damijana Močnika, Jakoba Gallusa un Maksa Rēgera sacerējumos, pulksten 20.00 Ļubļanā uzstāsies Polona Gantara (ērģeles), kamerkoris "DeKOR" un diriģente Petru Grasi ar slovēņu komponistu Ziemassvētku dziesmām un ērģeļmūziku, bet pulksten 21.00 tiešraižu maratonu noslēgs "Gabrieli Consort & Players" un diriģents Pols Makkrīšs Gdaņskā, atskaņojot Mihaela Pretoriusa Ziemassvētku mesu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti