Latvijas Radio 3 - «Klasika» tiešraidē skanēs Ingas Kalnas solokoncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

17.maijā plkst. 19 tiešraidē no Latvijas Nacionālās operas Latvijas Radio 3 - "Klasikas" tiešraidē būs klausāms izcilā latviešu soprāna Ingas Kalnas koncerts "Bel canto" britu diriģenta Džuliana Reinoldsa muzikālajā vadībā.

Koncertā, kas iekļauts ciklā "Dzimuši Rīgā", piedalīsies Latvijas Nacionālās operas koris un orķestris. "Klasikas" tiešraidi vadīs Ināra Ancāne, starpbrīdī piedāvājot interviju ar Ingu Kalnu.

Kā vēstījām, Inga Kalna dziedās īpaši izvēlētas bel canto ārijas no komponistu Gaetāno Doniceti, Džoakīno Rosīni, Džuzepes Verdi, Vinčenco Bellīni operām, kas Latvijā tiek atskaņotas ļoti reti vai nav dziedātas vispār. Pati operdziedātāja par koncertprogrammu saka: "Latvijas publikai piedāvāju programmu, kas stila ziņā visvairāk skar mani kā personību, kas visvairāk man patīk estētiski. Tā ir mūzika, kas man visvairāk nāk pie sirds.”

19.gadsimta pirmās puses itāļu operās populārais daiļdziedāšanas paņēmiens "bel canto" prasa augstu vokālo virtuozitāti, vieglumu un grāciju, un Ingas Kalnas balss ir īsts "bel canto" mūzikas instruments. Arī pati dziedātāja atzīst, ka šis koncerts viņai būs ļoti īpašs un sirsnīgs, jau vairākus gadus viņa vēlējusies dziedāt koncertu, kurā skanētu tikai bel canto mūzika.

"Bel canto stilistika manai sirdij ir ļoti tuva, turklāt tās estētika pilnībā saskan ar maniem priekšstatiem par to, kādai jābūt opermūzikai. Diemžēl šāda stila mūzika Eiropā un arī Amerikā skan visai reti. Prasības, ko šāda mūzika izvirza tās interpretam, ir ļoti augstas," intervijā "Klasikai" uzsver Inga Kalna.

Iepriekšējo reizi solokoncertu Rīgā Inga Kalna sniedza pirms 12 gadiem - 2002.gadā, kad programmā bija iekļautas Georga Frīdriha Hendeļa opermūzikas lappuses.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti