Latvijas Radio 3 «Klasika» aicina uz digitālo koncertzāli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Slēgtās koncertzāles un atceltie kultūrnotikumi raisa spārnus fantāzijai, un veselības un drošības nolūkos lūkojam apgūt alternatīvas kultūras baudīšanas iespējas. Lai gan LR3 "Klasika" programma arī ārkārtējās situācijas laikā ir pārpilna ar oriģinālraidījumiem, kurus radošā komanda gatavo attālināti, papildus tam klausītāji tiek aicināti apmeklēt "Klasikas" digitālo kocertzāli "YouTube" kanālā, lai baudītu daudzus sirsnīgus koncertus, kas skanējuši Latvijas Radio 1. studijā un iemūžināti videoformātā.

Latvijas Radio 3 "Klasika" rīkotie koncerti Latvijas Radio 1. studijā beidzamajos gados ieņēmuši īpaši nozīmīgu vietu Latvijas koncertdzīvē. Klātienē un tiešraidē klausītājiem tiek piedāvātas stilistiski daudzveidīgas programmas, kas ir saistošas dažāda gadagājuma klausītājiem un atšķirīgu žanru cienītājiem – no klasiķu meistardarbiem līdz džeza standartiem un pirmatskaņojumiem.

Koncertu pievienotā vērtība – sarunas ar māksliniekiem, kuras vada Latvijas Radio 3 profesionāļi – "Klasikas" programmu vadītāji: Gunda Vaivode, Liene Jakovļeva, Orests Silabriedis, Gita Lancere, Signe Lagzdiņa, Inga Saksone, Dāvis Eņģelis, Dina Dūdiņa-Kurmiņa un citi.

Kopš 2019. gada rudens koncertus var klausīties ne tikai "Klasikas" ēterā un tīmeklī, bet arī skatīties videotiešraidē "Klasikas" "Facebook" lapā, bet vēlāk – gan tīmekļa vietnē "YouTube", gan "Klasikas" mājaslapas arhīvā.

"Klasikas" digitālajā koncertzālē sastapsim gan Artas Jēkabsones un draugu uzstāšanos, gan Kristīnes Prauliņas un Latvijas Radio bigbenda koncertu, gan Kristīnes Balanas un Margaritas Balanas duetu, gan pianista Reiņa Zariņa sniegumu un grupas "Perpetuum Ritmico" enerģētisko uzstāšanos, gan "Trio Art-i-Shock" rezidences laika koncertu Latvijas Radio un daudzus citus.

Vēl vairāk koncertu, kas gadu gaitā izskanējuši Latvijas Radio 1. studijā, var klausīties "Klasikas" mājaslapas arhīvā.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti