Latvijas Radio 2 tiešraidē translēs Imanta Ziedoņa piemiņas koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Radio 2 tiešraidē translēs nesen mūžībā aizgājušajam dzejniekam Imantam Ziedonim veltīto Piemiņas koncertu, kas notiks 25. aprīlī pulksten 19.00 Rīgas Kongresu namā.

Piemiņas koncertā skanēs Imanta Ziedoņa dzeja un dziesmas ar dzejnieka rakstītajiem tekstiem.

Koncertā piedalīsies gan Latvijas estrādes leģendas, gan jaunie solisti – Olga Rajecka, Uģis Roze, Žoržs Siksna, Ojārs Grīnbergs, Andris Bērziņš, Jānis Paukštello, Varis Vētra, Samanta Tīna, Dons, Normunds Jakušonoks, Māris Lasmanis, Marts Kristians Kalniņš, Normunds Rutulis, Ginta Krievkalna, Adrians Kukuvass, Jānis Apeinis, Ingus Pētersons, brāļi Āris un Saulceris Ziemeļi, Juris Hiršs, Marija Bērziņa, Miks Dukurs, grupas “Framest”, “Credo”, “Autobuss debesīs”, “Mūžīgais Unisons”, kā arī mūziķu grupa Džuliana vadībā. Jāatzīmē, ka Miks un Paula Dukuri speciāli šim koncertam ir sarūpējuši īpašu pārsteigumu – dziesmas “Visbriesmīgāk ir, kad otram sāp” pirmatskaņojumu.

Imanta Ziedoņa dzeju lasīs dzejnieks Jānis Peters, kinorežisors Jānis Streičs, tulkotājs Roalds Dobrovenskis un citi dzejnieka līdzgaitnieki. Koncerta skatītājiem būs iespēja redzēt arī retus, līdz šim maz publiski rādītus Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva hroniku kadrus, kuros iemūžināts Imants Ziedonis dažādos savas dzīves posmos.

Godinot dzejnieka piemiņu, koncerta dienā klausītājiem būs pieejama arī dziesmu izlase „Dziesmiņas par prieku”, kurā ir apkopotas 24 pazīstamu latviešu komponistu un izpildītāju dziesmas ar Imanta Ziedoņa dzeju. Starp tām ir tādas dziesmas kā „ Dziesmiņa par prieku”, „Tautas laiks”, „ Meitene ar kallu ziediem”, „Mūžu mūžos būs dziesma” , „Tāpēc jau, ka nevar zināt kāpēc” , „Svētvakars” un daudzas citas tautā bezgala iemīļotas melodijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti