Latvijas Radio 2 jubileju atzīmēs ar muzikālu programmu un Raimonda Paula dziesmas pirmatskaņojumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas Radio 2 ar dažādu mākslinieku muzikālajiem priekšnesumiem piektdien, 1. aprīlī, atzīmēs savu 27. dzimšanas dienu. Dienas gaitā kopumā izskanēs septiņi dzīvie priekšnesumi, piedaloties tādiem mūziķiem kā "Citi zēni", "Vintāža", Dons, "Zelta kniede", Ainars Bumbieris un "Akacis". Visi šie mākslinieki viesosies Latvijas Radio 2 studijā, savukārt pulksten 19.05 klausītājiem būs iespēja dzirdēt Ivo Fomina koncerta "Cilvēks" tiešraidi no VEF Kultūras pils. Pulksten 15.00 ēterā izskanēs Raimonda Paula dziesmas pirmatskaņojums.

"Šis ir sarežģīts laiks, bet nolēmām, ka svētki ir jāsvin un dzimšanas diena tomēr ir jāatzīmē. Neveidosim neko skaļu un grandiozu, bet ceru, ka, ieslēdzot Latvijas Radio 2, klausītāji tiks pie pozitīvām emocijām. Tas mums arī ir pats svarīgākais," tā Latvijas Radio 2 direktors Kaspars Mauriņš.

Populārās latviešu mūzikas programmas pirmsākumi ir meklējami 1995. gadā, kad sabiedriskā medija Latvijas Radio ietvaros tika nolemts veidot jauniešus izklaidējoši izglītojošu kanālu. Kopš 2000. gada 1. janvāra Latvijas Radio 2 sāka raidīt visu diennakti – no šī brīža programma ir uzskatāma par pilntiesīgu radiostaciju.

"Kā radiostacijai, kas atskaņo dziesmas tikai latviešu valodā, Latvijas Radio 2 vienmēr bijusi nozīmīga loma latviešu mūzikā. Latvijas Radio 2 veicina latviešu populārās mūzikas attīstību un stiprina latvisko identitāti. Ir patīkami, ka mūsu, mūziķu, radītās dziesmas ar Latvijas Radio 2 starpniecību var nonākt pie klausītājiem. Lai skan mūžīgi mūžos," teic mūziķis Ivo Fomins, kura izpildītās kompozīcijas jau gadiem ir klausītāju pieprasītāko dziesmu sarakstā.

Atzīmējot kanāla 27. dzimšanas dienu,  1. aprīlī  jau no paša rīta pulksten 8.15 LR2 ēterā viesosies grupa "Citi zēni", savukārt pulksten 10.15 muzikālā apvienība "Vintāža". Pulksten 12.15 LR2 jāieslēdz visiem Dona cienītājiem, bet pulksten 14.15 izskanēs grupas "Zelta kniede" priekšnesums. Dziedātājs Ainars Bumbieris LR2 ēterā viesosies pulksten 16.15, bet programmas "Latviešiem pasaulē" laikā pulksten 18.15 uzstāsies trimdas roka klasiķi "Akacis". Visi dzīvie priekšnesumi būs skatāmi arī video tiešraidē Latvijas Radio 2 "Facebook" kontā, kā arī portālā LSM.

Arī Maestro Raimonds Pauls parūpējies par īpašu pārsteigumu – pēc pulksten 15.00 LR2 ēterā skanēs viņa dziesmas pirmatskaņojums.

No pulksten 19.05 klausītājiem būs iespēja dzirdēt Ivo Fomina koncerta "Cilvēks" tiešraidi no VEF Kultūras pils. Savukārt raidījums "Naktsāķis", kas 1. aprīlī skanēs no pulksten 21.00 līdz 23.00, būs sagatavojis īpašu vakara programmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti