Latvijas Radio 2 ēterā - Raimonda Paula 80 gadu jubilejas mūzikas maratons

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 9.janvāra līdz 11.janvārim Latvijas Radio 2 (LR2) ēterā būs maestro Raimonda Paula 80 gadu jubilejas mūzikas maratons, kas, pieskaņojoties apaļajam jubilejas gadskaitlim, ilgs tieši 80 stundas. Četras dienas LR2 ēterā skanēs tikai Raimonda Paula mūzika, savukārt dažādos raidījumos maestro sveiks mūziķi, aktieri, dzejnieki, politiķi, kā arī radio klausītāji.

Maratona laikā Latvijas Radio pirmajā studijā notiks divi tiešā ētera koncerti. Pirmais skanēs sestdien, 9.janvārī, plkst. 17, kad Raimonda Paula mūziku izpildīs koris "Aura" un diriģents Edgars Vītols, Latvijas Radio bērnu vokālais ansamblis "Dzeguzīte", Zelta saules koris, Igo, Aivars Hermanis un citi.

Otrs koncerts notiks pirmdien, 11.janvārī, plkst. 16. Tajā muzicēs "Credo" un Guntis Veits, "Bet bet" un Zigfrīds Muktupāvels, vokālā grupa "Framest" un viesi no Dailes teātra - aktrise Rēzija Kalniņa, aktieri Artūrs Skrastiņš un Artis Robežnieks, kā arī komponists Juris Vaivods.

Abus koncertus varēs dzirdēt LR2 un vērot tiešraidē gan LR2 mājaslapā, gan Latvijas sabiedriskā medija vietnē Lsm.lv.

Svētdien, 10.janvārī, plkst. 16 LR2 studijā raidījumā "Atveriet - te dziesma!" ar Raimonda Paula dziesmām viesosies dziesminieki Ieva Akurātere, Haralds Sīmanis, Valdis Atāls, Uldis Kākulis un citi.

Maestro dzimšanas dienā otrdien, 12.janvārī, LR2 raidījumā "Muzikālā banka" savus sveicienus teiks Andris Ērglis, Jānis Stībelis, Agnese Rakovska, Daumants Kalniņš un citi. LR2 viesosies arī Raimonda Paula ilggadējie draugi - kinorežisors Jānis Streičs, diriģents Māris Sirmais, aktrise Ausma Kantāne, dziedātāji Rita Trence un Imants Skrastiņš, kā arī žurnāliste un rakstniece Elita Veidemane.

Jubilejas mūzikas maratona programmu noslēgs maestro un Latvijas Radio bigbenda koncerta translācija no Latvijas Nacionālā teātra otrdien, 12.janvārī, plkst. 19.

Ar maratona programmu var iepazīties LR2 mājaslapā, turpat varēs skatīties katru pasākumu no jubilejas maratona.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti