Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris sniegs bezmaksas koncertu zem klajas debess

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Otrdien, 7. augustā, plkst. 19.00 jau otro gadu pēc kārtas notiks Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) koncerts “Origo” laukumā. Koncerts norisināsies pašā Rīgas centrā, vairāk nekā 77 mūziķiem spēlējot zem klajas debess, un to ikviens varēs apmeklēt bez maksas. 

Koncertā būs baudāmi gan skaņdarbi ansambļa “LNSO Brass” izpildījumā, gan LNSO atskaņota mūzika, ko diriģēs LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga, informēja tirdzniecības centra “Origo” sabiedrisko attiecību konsultante Ksenija Mirošņikova.

Stacijas laukumā koncerts norisināsies divās daļās un notiks bez starpbrīža. Pirmajā daļā piedalīsies “LNSO Brass” ansamblis ar dzīvīgu un krāsainu programmu no baroka šedevriem līdz mūslaiku kinohitiem, kurus izpildīs lieliskie LNSO mūziķi – trombonisti Kaspars Majors, Artūrs Hrustaļovs un Artūrs Bērziņš, tubists Raivis Māgurs un sitaminstrumentālists Ernests Mediņš. “LNSO Brass” atskaņojumā būs dzirdams Hendeļa “Mūzikas uz ūdens” triumfālais ievads, Monti kvēlais “Čardašs”, Šenklina kaismīgais šansons “Chanson d’amour” un Marģera Zariņa slavenais fokstrots no mūzikas kinofilmai “Pie bagātās kundzes”. 

Savukārt koncerta otrajā daļā uz skatuves redzēsim visu apjomīgo Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, kas sava mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta Andra Pogas vadībā spēlēs Leonarda Bernsteina “Simfoniskās dejas” no mūzikla “Vestsaidas stāsts”. Šis skaņdarbs ir mūzikla populārāko melodiju liesmains, kontrastains, aizraujošs apkopojums – skatuves darba simfoniska kvintesence. LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga saka: “Tas ir absolūts tīrradnis, pat sava veida zīmols amerikāņu mūziklu klāstā. Tā ir mūzika, kas nenoveco, un man šķiet, ka tā vienlīdz spēcīgi uzrunā un aizrauj visu paaudžu klausītājus arī 21. gadsimtā.” 

Mūsdienās arvien vairāk dažādi klasiskās mūzikas izpildītāji sniedz koncertus ārpus ierastās vides, lai ikvienam būtu iespēja izbaudīt klasiskās mūzikas brīnišķīgo skanējumu. Agrāk klasiskā mūzika bija pieejama tikai turīgākajiem iedzīvotājiem dažādās koncertzālēs un operās, taču laika gaitā tas ir mainījies un attīstījies. Koncerts “Origo” laukumā ir unikāla iespēja izbaudīt bezmaksas klasiskās mūzikas koncertu Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra augsti profesionālo mūziķu izpildījumā, kuri ikvienu “Origo Summer Stage” apmeklētāju spēs ienest aizraujošā mūzikas skaņu virpulī.

Lietus gadījumā koncerts norisināsies Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas zālē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti