Rīta Panorāma

Zāļu ražotāji gandarīti par panākto kompromisu zāļu cenu samazināšanā

Rīta Panorāma

Intervija ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski

Plkst. 19:00 LNSO koncerts Stacijas laukumā

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris ieskandinās ikgadējo festivālu «Vasarnīca»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Gatavojoties Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) festivāla “Vasarnīca” atklāšanai, kas gaidāma augusta izskaņā, LNSO aicina uz brīvdabas koncertu 7.augustā.

Kā uzsvēra LNSO valdes locekle Indra Lūkina, šogad uzstāšanās veltīta arī komponista Leonarda Bernsteina 100.dzimšanas dienai, kas gaidāma 25.augustā – brīvdabas koncertā “Origo Summer Stage” tiks atskaņota viņa sarakstītā svīta no mūzika “Vestsaidas stāsts”, kas būs arī viens no centrālajiem skaņdarbiem festivāla “Vasarnīca” koncertā Latgales vēstniecībā “Gors”.

Savukārt LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga pastāstīja, ka šogad “Vasarnīca” notiks jau ceturto reizi. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, kad festivāls notika Vidzemes koncertzālē “Cēsis”, šogad tas izskanēs Latgalē. “Kā nacionālais orķestris mēs piederam visai Latvijai, tāpēc svarīgi ir spēlēt visā Latvijā,” uzsvēra Poga.

24.augustā izskanēs festivāla atklāšanas koncerts, kurā LNSO atskaņos Mocarta un Baha mūziku, piedaloties labi zināmiem rēzekniešiem, piemēram, ģitāristam Matīsam Čudaram. Savukārt 25.augustā vakara programma tiks veltīta L. Bernsteinam. Katru gadu festivāla programma ir ļoti atšķirīga, un arī šogad tajā skanēs gan kamermūzika, gan bērniem domāti skaņdarbi, gan arī simfoniskā mūzika.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti