Kultūras ziņas

Uldim Bērziņam jauns dzejoļu krājums

Kultūras ziņas

Jūrmalā atklās Kultūras kvartālu

Opera un balets uzsāk 100. Sezonu

Latvijas Nacionālā opera un balets sāks simto sezonu ar koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Nacionālā opera un balets 6. septembrī aicina uz 100. sezonas atklāšanas koncertu.

Koncerta muzikālais vadītājs un diriģents ir Mārtiņš Ozoliņš, baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis, režisore – Elita Bukovska, scenogrāfs – Andris Freibergs. Pie Latvijas Nacionālās operas orķestra pults stāsies arī Jānis Liepiņš, Andris Veismanis, Normunds Vaicis, Farhads Stade un Aigars Meri. Koncertu vadīs Elza Leimane un Juris Jope.

Koncerta pirmā daļa būs veltīta baleta mākslai. Tajā skatītājus priecēs fragmenti no Pētera Čaikovska baleta “Gulbju ezers” Alises Prudānes, Avetika Karapetjana, Zigmara Kirilko interpretācijā. Pas de deux no Čezāres Punji baleta “Diāna un Akteons” dejos Annija Kopštāle un Kārlis Cīrulis. Antona Freimana darbu “Over the Hills” interpretēs Anna Russke un pats horeogrāfs. Elzas Leimanes horeogrāfiju “Double Trouble” dejos Alise Tomkoviča. Koncerta pirmo daļu noslēgs fragmenti no Jura Karlsona baleta “Antonija #Silmači” ar Aivara Leimaņa horeogrāfiju. Dejos Jūlija Brauere, Kārlis Cīrulis, Germans Ševčenko, Ieva Rācene, Avetiks Karapetjans, Andris Pudāns, Alise Prudāne un Latvijas Nacionālā baleta mākslinieki.

Koncerta otrajā daļā skanēs mūzika no Riharda Vāgnera operas “Klīstošais holandietis”, Rudžjēro Leonkavallo operas “Pajaci”, Italo Montemeci operas “Burvestība” un Džakomo Pučīni operas “Bohēma”. To interpretēs solisti Dana Bramane, Laura Teivāne, Sonora Vaice, Evija Martinsone, Marlēna Keine, Raimonds Bramanis, Mihails Čuļpajevs, Kalvis Kalniņš un Edgars Ošleja un Latvijas Nacionālās operas koris.  Vijoles solo no Žila Masnē operas “Taīda” meditācijas spēlēs Svetlana Okuņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti