Kultūras ziņas

"Baltijas Pērle" sola zvaigznes un labu kino

Kultūras ziņas

Pasaules slavens akordeonists uzstājas Latvijā

Nacionālās operas jaunā sezona

Latvijas Nacionālā opera sola krāšņu jauno sezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pēc psiholoģiski smagas aizvadītās sezonas Latvijas Nacionālās operas nams atklāja, kādu krāšņu un piesātinātu programmu saviem skatītājiem gatavo garo rudens un ziemas vakaru inteliģentai aizvadīšanai.

Atskatoties uz aizvadīto sezonu, Latvijas Nacionālās operas direktors Zigmars Liepiņš to atceras kā psiholoģiski smagu. Operas nama jaunā vadītāja iekļaušanās kolektīvā un administrēšanas laukā bijusi gana grūta, tomēr ne bez rezultāta. Pagājušās sezonas finanšu rādītāji par 30% pārsnieguši plānotos, tāpēc jauno radošo gadu varot solīt gana krāšņu.

Viens no nozīmīgākajiem notikumiem būs Artura Maskata operas "Valentīna" pirmizrāde.

Katru mēnesi skatītāji un klausītāji varēs atrast kaut ko sev piemērotu. Sezonu aizsāksim ar Džuzepes Verdi "Rigoleto" - ar jauno režisori Margo Zālīti, bet es būšu diriģents un muzikālais vadītājs šai izrādei," stāsta Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš.

Mārtiņš Ozoliņš norāda, ka svarīgs notikums būs basbaritona Egila Siliņa solokoncerts.

Kā jau vēstījām, Latvijas Nacionālās operas jaunā sezona aizritēs Džakomo Pučīni zīmē. Uz operas skatuves tiks uzsvestas tādas komponista operas kā "Bohēma", "Toska", "Madama Butterfly". Īpašā, līdz šim pasaulē neizmēģinātā apvienojumā - diptihā - pavasarī Latvijas Nacionālajā operā skanēs Pučīni operas "Vīlas" un "Džanni Skiki".

Savukārt baleta cienītājus šosezon žilbināšot Sergeja Prokofjeva "Romeo un Džuljeta" jauniestudējums.

"Romeo un Džuljetu" iestudēs horvātu horeogrāfe, par šo izrādi viņai ir pasniegta valsts prēmija Slovēnijā. Tad būs pēdējais lielais Mariusa Petipā balets "Raimonda" - tā būs ļoti liela pirmizrāde, kā apliecinājums tam, ka to var izdarīt tikai lielās kompānijas," norāda Latvijas Nacionālā baleta vadītājs Aivars Leimanis.

Latvijas Nacionālās operas skatuves gaismās šosezon mirdzēs sevi jau apliecinājušas zvaigznes, piemēram, Inga Kalna, Maija Kovaļevska un Aleksandrs Antoņenko, bet ne mazāk uzmanības veltīs arī debijām gan režisoru, gan solistu, gan arī horeogrāfu vidū.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti