Latvijas mākslinieki ziedo īpašus mākslas darbus labdarības uzvedumam «Es esmu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Piektdien, 1. jūnijā, plkst 20.00 Mūzikas namā “Daile” notiks jau 5. labdarības koncertuzvedums “Es esmu”, kas veltīts teātra vecmeistaru atbalstam. Uz vienas skatuves tiksies Latviešu teātra skatuves grandi un izcili Latvijas mūziķi, kuri pārstāv dažādus mūzikas žanrus.

Kā katru gadu vakara gaitā notiks arī tradicionālā labdarības “izsole", kuras laikā būs iespēja savā īpašumā iegūt unikālus mākslas darbus, ko speciāli šī gada uzvedumam ziedojuši Latvijas mākslinieki un gleznotāji - Vija Zariņa, Elita Patmalniece, Artis Bute, Helēna Heinrihsone un Kaspars Zariņš, informēja fonda “Rampa” valdes locekle Zane Dombrovska.

Šogad uz vienas skatuves mirdzēs tādas lieliskas aktrises kā Lilita Ozoliņa, Līga Liepiņa, Dace Everss, Liepājas teātra aktrišu zvaigznājs “Atštaukas”, kā arī aktieris Ivars Kalniņš. Uzvedumā piedalīsies arī mūziķi Rihards Zaļupe, saksofonistu kvartets “n[ex]t move”, Jānis Stībelis, vīru vokālais ansamblis “Daile” un maestro Raimonds Pauls. Uzvedumu veidos un vadīs Latvijas profesionālo teātru vidējās un jaunās paaudzes aktieri.

Uzveduma mākslinieciskā vadītāja, aktrise Dita Lūriņa
00:00 / 00:40
Lejuplādēt

„Tas ir brīdis, kad ne tikai lepojamies, bet arī pievēršam uzmanību un domas tam, ka, protams, mūsu valstī ir tāda problēma – kad aktieri vairs nevar kāpt uz skatuves, tad viņi nereti ir ļoti maznodrošināti pensionāri, ņemot vērā visus laikmetu griežus. Tas ir skarbi un bēdīgi, bet, tāpat kā ir dabiski vispirms vecākiem rūpēties par bērniem un pēc tam – bērniem par vecākiem, tāpat arī mēs, kas šobrīd ir uz skatuves, rūpējamies par tiem, kas ir bijuši un visu savu mūžu atdevuši skatuvei,”  pastāstīja uzveduma mākslinieciskā vadītāja, aktrise Dita Lūriņa.

Jau otro gadu pēc kārtas uzveduma “Es esmu” māksliniecisko virsvadību ir piekritusi veikt Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa. 

Biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un interneta vietnē. Visi ar pasākumu iegūtie līdzekļi tiek novirzīti sistemātiskam Latvijas teātra vecmeistaru atbalstam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti