Kultūras ziņas

Lielās Mūzikas balvas totalizators

Kultūras ziņas

JRT aktieri satiekas ar DZEJU

Balso par labāko kori!

Latvijas kori LTV tiešraidē sacentīsies par ceļazīmi uz koncertu Vīnē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Televīzija (LTV) sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru (LNKC) un nodibinājumu „Rīga 2014” veido unikālu projektu „Latvija dzied!”, kurā par ceļazīmi uz Eiropas koru sadziedāšanās koncertu Vīnē sacentīsies Latvijas labākie kori.

Latvijas koru sacensībās „Latvija dzied!” LTV1 tiešraidē 9.martā plkst 18.50 piedalīsies 2013.gada XXV Vispārējo Dziesmu un XV Deju svētku Koru konkursa „Koru kari” uzvarētāji – Lielās balvas pirmās un otrās vietas ieguvēji kori „Sōla”, „Balsis”, „Maska”, „Emīla Dārziņa jauktais koris” (bijušais “Swedbank koris”) un „Austrums” (koris „Kamēr” aizņemtības dēļ sacensībās piedalīties nevarēs).

Katrs koris nacionālās atlases konkursā uzstāsies ar vienu latviešu tautasdziesmu un autordziesmu pēc pašu izvēles. Sacensību tiešraidi vadīs LTV žurnālisti Karīna Rubene un Edgars Raginskis, bet žūrijas vērtējums un skatītāju balsojums noteiks sacensību uzvarētāju, kurš dosies uz Vīni, lai 9.maijā kopā ar Eiropas izcilākajiem koriem piedalītos tiešraidē.

Eiropas Raidorganizāciju apvienības organizētā Eiropas valstu labāko jaukto koru sadziedāšanās koncerta mērķis ir aktualizēt Eiropas koru kultūras tradīcijas iespējami plašākā auditorijā, veicinot sadarbību un stimulējot vēlmi izzināt dažādo Eiropas valstu kultūras mantojumu. 9.maijā tiek atzīmēta Eiropas dieda.

„Eiropas koru sadziedāšanās koncerts, kas norisināsies Eiropas dienā un notiek, pieminot simtgadi kopš Pirmā pasaules kara sākuma, atklās prestižo Vīnes mūzikas festivāla nedēļu un tiks pārraidīts vairākās Eiropas valstīs. Latvijas Televīzijai šis ir ļoti nozīmīgs projekts, jo tā pirmoreiz piedalās šādā Eiropas līmeņa sadziedāšanās festivālā, iepriekš konkursa kārtībā žūrijas un skatītāju balsojumā nosakot Latvijas labāko kori,” skaidro LTV Kultūras redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle.

Nodibinājuma „Rīga 2014” vadītāja Diāna Čivle norāda uz sakritību, kas šogad būtiska koru kustībai.

„Devītie datumi šogad koru kustībai ir nozīmīgi – 9.martā notiks Latvijas koru sacensība „Latvija dzied!”, 9. maijā Latvijas un citu Eiropas valstu kori vienosies kopkoncertā „Eiropa dzied!” un 9.jūlijā Rīgā sāksies pasaulē lielākais koru mūzikas festivāls - Pasaules koru olimpiāde," stāsta Čivle.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti