Kultūras ziņas

Sācies festivāls "Saulkrasti Jazz"

Kultūras ziņas

Kāzu foto mode cauri laikiem

D. Baškirova meistarklases Rīgā

Latvijas jaunie mūziķi apgūst meistarību pie Dmitrija Baškirova

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā pianists Dmitrijs Baškirovs trešdien, 22.jūlijā, aizvadīja pirmo no trim atklātajām meistarklašu dienām. Maestro ir sajūsmināts par Latvijas jaunajiem mūziķiem, un tas ir iemesls, lai Rīgā atriestos jau piekto reizi.

"Talants tiek nodots ģenētiski, tāpēc es kā pedagogs saku - ģenētiku nav iespējams mākslīgi radīt, to nav iespējams aizstāt, talantu var tikai koriģēt," tā profesors, pianists, pasniedzējs Dmitrijs Baškirovs.

Tos, kuri ar Baškirovu tikās pie klavierēm, iepriekš rūpīgi izraudzījās Latvijas Mūzikas akadēmijas mācībspēki. Šoreiz savu klavierspēles prasmi  pie pasaules slavenā profesora bez maksas varēja papildināt astoņi topošie pianisti no Latvijas un Krievijas.

"Ir ļoti svarīgi tas, ka viņš iemāca vairāk eksperimentēt, kā tu pieej domāšanai, tekstam un, protams, arī lielu cieņu pret komponistu. Tas, ko viņš ir rakstījis notīs, tas mums ir kā taka Bībelē," saka jaunā pianiste Antoņina Suhanova.

Baškirovs ir profesors Karalienes Sofijas augstākās mūzikas skolā Madridē. Viņš ir daudzu pasaules slavenu pianistu skolotājs. Viņu vidū ir arī Vestards Šimkus. Baškirovs bieži vada starptautiskas meistarklases Parīzē, Zalcburgā, Sanktpēterburgā un citur pasaulē.

"Dažādi cilvēces pastāvēšanas periodi atstāj nospiedumus, mūsu laiks, protams, ir pragmatiskāks. Es teiktu, radīšanas prieku mazliet aizēno vēlme nopelnīt. Gan negatīvās, gan pozitīvās sabiedrības iezīmes neizbēgami atspoguļojas mākslas un kultūras pasaulē. Mūzika kā substance paliek nemanīga, tā nāk no pasaules radīšanas, Dievs vai kas to ir radījis," norāda Dmitrijs Baškirovs.

Dmitrija Baškirova meistarklases notiks arī 23. un 24.jūlijā no plkst. 10 līdz 15 Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē. Tās skatīties var ikviens interesents.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti