Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība izsludina stipendiju konkursu jaunrades veicināšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kā papildu atbalsta mehānismu ārkārtas situācijas laikā, Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) izsludina stipendiju konkursu mūzikas jaunrades veicināšanai, medijus informē LaIPA pārstāvji.

Konkursa mērķis ir atbalstīt Latvijas izpildītāju un mūzikas ierakstu producentu darbību, piešķirot finansējumu jaunu mūzikas ierakstu radīšanai. Stipendija konkursa veidā tiek piešķirta mūzikas ieraksta radīšanas izmaksu segšanai līdz 500 eiro apmērā.

Konkursa pieteikumi tiek pieņemti līdz 30. jūnijam.

LaIPA stipendiju konkurss norisināsies no 1. jūnija līdz 30. jūnijam par aktivitātēm, kuras ir jārealizē līdz 31. oktobrim. Šogad LaIPA stipendiju konkursa mērķis ir kopumā atbalstīt 50 jaunu ierakstu radīšanas izmaksas. Stipendija tiks piešķirta individuālam izpildītājam vai mūzikas ierakstu producentam konkrēta darba īstenošanai.

“LaIPA padomes lēmums izsludināt stipendiju konkursu ir solis pretim jauniem atbalsta mehānismiem mūzikas nozarei,” skaidro LaIPA izpilddirektore Liena Grīna. “Mēs nedrīkstam aizmirst par mūzikas pievienoto vērtību. Tai ir neatsverama loma gan mūsu nacionālās identitātes un kultūras mantojuma veidošanā, gan katra cilvēka ikdienā.

Šī brīža situācijā ir svarīgi veicināt jaunradi, lai 2020. gada lappuse Latvijas mūzikas vēstures grāmatās nepaliktu tukšāka kā citos gados. Tādēļ aicinām mūziķus izpausties, radīt un uzdrīkstēties!”

Plašāka informācija par konkursu un pieteikuma detaļām pieejama LaIPA mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti