Latvijas dziesminieki tiekas Popē festivālā «Vārti»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Piektdien, 26.jūlijā, Popē veras festivāla „Vārti” durvis. Latvijas dziesminieku satikšanās tur notiek jau ceturto reizi, turklāt šogad pasākums ir īpašs, jo būs iespēja iepazīties ar atjaunoto estrādi, kas savulaik arī kļuva par dzinējspēku – iedzīvinot novārtā pamesto vietu.

Viena no festivāla “Vārti” rīkotājām Inese Sērdiene
00:00 / 00:56
Lejuplādēt

Trīs dienas – 26., 27. un 28. jūlijā – Popes dabas koncertzālēs un citās norises vietās apmeklētājus gaida daudzveidīga un krāsaina mūzikas, dzejas, kino un citu mākslu programma.

Festivālā piedalīsies Ainars Mielavs, pasaules mūzikas grupa “Kanisaifa”, dzenbudistu mūks “Un Ryu”, kā arī Latvijas dziesminieki. Savus vēstījumus viņi dāvās gan muzikālās sarunās ar klausītāju tuvplānā, gan lielkoncertos.

Popes luterāņu baznīcā notiks teksta, mūzikas un dejas satikšanās “Laika šūpoles”. Savukārt apmeklētāju iemīļotajā koncertzālē “Zirgu stallis” šogad tiks demonstrēta režisores Laimas Žurginas filma “Kaza kāpa debesīs”, kura sasauksies ar šī gada festivāla motīvu – hipiju pasaules sajūtas. 

Īpaša loma festivāla stāstā ir leģendārās dziesminieces Austras Pumpures idejām. Šogad īpaši šim notikumam Austrasbērni sagatavojuši Imanta Kalniņa un savu autordziesmu lielkoncertu “21. gadsimta spēka dziesmas”. 

Naktīs degs dziesmu ugunskuri, aicinot ikvienu dziedāt visiem zināmas un vēl nezināmas dziesmas līdz pat rīta ausmai.

Festivāla sākotnējais mērķis – atgūt apklusušās Popes estrādes balsi un atgriezt šajā unikālās arhitektūras un akustiskas brīvdabas estrādē dzīvību – vainagojies panākumiem. Lai arī sākotnēji bija iecerēts, ka šī gada festivāls būs tas, kurš pirmais ieskanēsies atjaunotajā estrādē, tomēr negaidīti lietainā vasara aizkavējusi estrādes labiekārtošanas darbus. Taču tieši festivāla atklāšanas dienā tie noslēgsies un dziesmas skanēs. Lai būtu saudzīgi pret tikko iesēto zālīti, koncerti norisināsies uz skatuvēm pļaviņās – starp estrādi un muižu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti