Latvijas dziedātājs Chris Noah izdod mini albumu «Distance»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Klajā nācis dziedātāja Chris Noah jaunais EP jeb mini albums “Distance”. “Made in Baltics”/”Sony Music Entertainment” paspārnē izdotajā ierakstā atrodamas četras dziesmas, medijus informē mūziķa pārstāvji.

“Distance” tapis sadarbojoties ar britu mūzikas ierakstu producentu Kristoferu Harisu, kurš strādājis ar Bear’s Den, Belle and Sebastian, Ghostpoet un citiem māksliniekiem un ar kuru Chris Noah sadarbojies jau iepriekš.

Ierakstā piedalījās Mārcis Jukumsons-Jukumnieks (taustiņinstrumentālists), kurš ir arī dziesmu līdzautors, kā arī Jēkabs Zemzaris (bungas), Kaspars Vizulis (ģitāra) un Jānis Polis (bass).

Stāstot par ieraksta tapšanu, mūziķis atzīmē: “Prieks, ka pirms šī ieraksta un ieraksta laikā jau zinājām žanrisko virzienu un aranžiju detaļas, kuras vēlamies dzirdēt dziesmu gala versijās. Tas mums deva mazliet vairāk laika, lai kopā ar producentu ieraksta laikā pievērstu uzmanību dziesmu uzbūvēm.

Šāda veida izmaiņu veikšana ieraksta procesa laikā bija kaut kas jauns, taču esmu ļoti gandarīts par iznākumu.

Nelielās izmaiņas melodijās un harmonijās noteikti nāca kā izaicinājums man, jo attiecīgi procesa gaitā bija nepieciešams mainīt arī dziesmu vārdus, ko paspēt izdarīt pa vidu intensīvai 10 dienu ieraksta sesijai, bija vairāk kā sarežģīti.”

Savukārt par EP tituldziesmas “Distance” stāsts esot sekojošs: “Tā stāsta par laiku, kurā dzīvojam – nav nepieciešama fiziska klātbūtne, lai izsekotu kāda sev īpaša cilvēka “darbībām”, kā rezultātā tā arī nekad nenonākam līdz atkārtotam kontaktam, kas reiz pārtrūcis, neskatoties uz to, ka abas puses to vēlētos. Šī ir dziesma, ko sarakstīju 2017. gadā, esot prom no Latvijas. Tobrīd šķita, ka ir jāsagaida īstais brīdis, kad to ierakstīt, un beidzot tas ir noticis. Atšķirībā no pārējām kompozīcijām, kas atrodamas EP, šī ir manis producēta, un tās aranžējumā ir dzirdama cita, manu muzikālo ietekmju, šķautne. 

Manuprāt, sava veida kontrasts mūsdienu popmūzikā ir nepieciešams un dziesma lieliski noslēdz jauno ierakstu.”

Chris Noah karjerā lielākais solo koncerts plānots šī gada 14. maijā koncertzālē “Palladium”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti