Latvijas džeza mūziķi uzstāsies Briseles Džeza festivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Lai prezentētu labāko no Latvijas džeza izpildītājiem, 17.janvārī plkst. 20.15 Briselē, koncertzālē „Flagey” festivāls „Rīgas ritmi” prezentēs projektu „Rigas Ritmi Allstars” – Māra Briežkalna kvintetu un Laimas Jansones trio. Koncerts iekļauts Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē kultūras programmā, informē "Rīgas ritmu" pārstāve Lelde Zaķe.

Māra Briežkalna kvintetā apvienojušies latviešu džeza spilgtākie izpildītāji – Edvīns Ozols (bass), Viktors Ritovs (piano), Māris Briežkalns (bungas), Gints Pabērzs (saksofons) un Intars Busulis (trombons, vokāls). Sastāvam koncertā pievienosies viesmākslinieks Tiago Loei (perkusijas). Kvintets jau iepriekš spilgti sevi pieteicis dažādos džeza pasākumos un koncertos – MIDEM, "Pori Jazz", "Ottawa Jazz", "Jazz at Castle in Prague", "Venice Jazz Festival" un citur. 2011. gadā sastāvs sniedza koncertu un interviju sēriju ASV, prezentējot festivālu „Rīgas ritmi” un latviešu džeza mūziku. Ar projektu „Latvian Evergreens” mūziķi debitēja prestižajā džeza klubā Blue Note Ņujorkā, kļūdami par pirmajiem Latvijas mūziķiem, kuri tur ir uzstājušies.

Savukārt Laimas Jansones trio plašākai sabiedrībai tika atklāts 2012. gadā, tieši pateicoties mūzikas festivālam „Rīgas ritmi”. Koncertā kopā ar perkusionistu Arti Orubu un basistu Andri Grunti tradicionālās kokles skaņas savijās ar džezu un ritmisko mūziku, veidojot unikālu un vēl nedzirdētu skaņu sintēzi. Prestižais džeza mūzikas izdevums „All About Jazz” šo projektu nodēvēja par festivāla atradumu. Sadarbībai sekoja turpinājums, 2013. gadā izdodot kopīgu projektu „Zarbugans”, kas joprojām turpina pārsteigt klausītājus ar neparasto skanējumu un nebeidzamajām kokles, basa un perkusiju iespējām.  

Latviešu džeza mūziķu koncerts festivālā Briselē iekļauts Latvijas prezidentūras ES Padomē kultūras programmā. Kā iepriekš jau vēstīts, prezidentūras kultūras programmu veido apmēram 200 pasākumu visā pasaulē. Prezidentūras laikā Māra Briežkalna kvintets sniegs vēl vienu koncertu Vašingtonā, bet Laimas Jansones trio uzstāsies arī Luksemburgā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti