Rīta Panorāma

Intervija ar Dārtu Tisenkopfu un Džūliju Arnaboldi

Rīta Panorāma

Intervija ar Aiju Andrejevu, Māri Kupču un Jāni Strazdu

Šveices koris Molto Cantabile Latvijā

Latvijā viesosies Šveices jauniešu koris «Molto cantabile»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ar programmu “Ūdens skaņas un klusums” divos koncertos 23. jūlijā Siguldā un 25. jūlijā Rīgā viesosies jauniešu koris no Šveices “Molto cantabile”. 

Koris savās programmās ietver nevis aprobētus kora mūzikas standartus, bet meklē savdabīgo, īpatnējo, jaunatklāto vai senaizmirsto. Šajā sezonā koris pievērsies “Pasaules ūdens dienu” tematikai. 

Ūdens kā dzīvības pirmais un galvenais elements, ūdens skaņas un ūdens klusums mūsu nemierīgajā ikdienā. Koncertos piedalīsies arī ērģelnieks un pianists Pīters Solomons.

“Molto cantabile” Latvijā viesosies Baltijas tūres ietvaros un sniegs divus skaistus koncertus. Repertuārā ietverti klasiskās un nopietnās kormūzikas skaņdarbi – Brāmss, Ravēls, Knuts Nīsteds, uz šīs bāzes koris veido savu mūzikas valodu, pastāstīja koncertu producents Guntars Felsbergs. 

“Varētu teikt, ka tā ir domubiedru grupa – muzikāli izglītotu cilvēku kopums, kurš kopš 2003.gada ir sevi spēji parādījis kormūzikas pasaulē, uzvarot dažādos konkursos, arī ir ielūgts vairākas reizes dziedāt speciālas programmas Kārnegī zālē Ņujorkā. Šis koris ar savu darbību ir pierādījis to, ka viņi ir atpazīstami,” uzsvēra Felsbergs. 

Latvijā koris uzstājas divās baznīcās. Vispirms – ar īpašu programmu, kas veltīta Pasaules ūdens dienai, Siguldas katoļu baznīcā. Nākamais koncerts notiks Rīgā, Anglikāņu baznīcā. 


 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti