Latvijā viesosies stīgu oktets «Oberton String Octet» no Austrijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lūznavas muižas Sarkanajā zālē sestdien, 25. janvārī, ar koncertprogrammu, kurā skanēs Šostakoviča, Gliera un Pjacollas skaņdarbi, viesosies Austrijā bāzētais stīgu oktets “Oberton String Octet”. Tā dibinātājs ir talantīgais vijolnieks Jevgēnijs Čepoveckis, kurš ar šo koncertu piepildīs arī savu sapni – atvest ansambli uz dzimto Latviju.

Eiropā plaši muzicējošajā un kritiķu augsti novērtētajā ansamblī “Oberton String Octet” apvienojušies spilgti jaunie mūziķi no Austrijas, Ungārijas, Krievijas, Ukrainas, Itālijas, Slovēnijas un Latvijas. Okteta repertuārā ir gan īpaši aranžējumi, gan reti atskaņoti darbi un arī pasaules pirmatskaņojumi. Viens no ansambļa projektiem ir arī “Homeland Melodies”, kurā aranžē, ieraksta un atskaņo populārus un tradicionālus pasaules mūzikas skaņdarbus. Tāpat “Oberton String Octet” svarīgs fokuss ir jauniešu muzikālā izglītība, cenšoties regulāri viesoties dažādās izglītības iestādēs, lai iedrošinātu jauniešus interesēties par klasisko mūziku.

Domājot par janvāra beigās gaidāmo koncertu, vijolnieks Jevgēnijs Čepoveckis saka: “Atvest “Oberton String Octet” uz Latviju jau kādu laiku ir mans sapnis. Prieks, ka nu tas piepildīsies!

Lūznavas muižu noskatīju kā lielisku vietu mūzikai un koncertiem, taču vēl īpašāks prieks spēlēt Latgalē un Lūznavā būs, jo manas dzimtas saknes atrodamas turpat blakus, Rēzeknes novada Maltā.”

Oberton String Octet
Oberton String Octet

25. janvārī gaidāmā “Oberton String Octet” koncerta pirmajā daļā skanēs Dmitrija Šostakoviča Prelūdija un skerco, op. 11, un Reinholda Gliera Stīgu oktets ra mažorā, op. 5, bet otrajā būs ļaušanās tango burvībai ar Astora Pjacollas pieciem tango stīgu oktetam “Oberton String Octet” aranžējumā.

Austrijā bāzētā stīgu okteta dibinātājs ir vijolnieks Jevgēnijs Čepoveckis, kurš dzimis Rīgā 1995. gadā. No 2008. gada vijolnieks studējis Vīnes Konservatorijā un no 2010. gada arī Grācas Mākslas universitātē. 2014. gadā vijolnieks saņēmis ielūgumu pievienoties Grācas kamermūzikas ansamblim “Karklina Trio”, kuru dibinājusi latviešu pianiste Maija Kārkliņa, bet 2015. gadā izveidojis arī pats savu ansambli – “Oberton String Octet”, ar kuru kopā šobrīd aktīvi koncertē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti