Kultūras ziņas

Studentu veidots dizains dzīves uzlabošanai

Kultūras ziņas

Jaunie grafiķi piedāvā izstādi "Vairāk vairāk"

Dzintars pasaules mūzikas interpretācijā

Latvijā uzstāsies Laila Saliņš un «Tālaman»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas gads jau pusē. Augustā dažādās Latvijas pilsētās notiks koncertprogramma, kuras vadlīnija arī saistās ar dzintaru un kurā uzstāsies Laila Saliņš un ansmblis "Tālaman". 

Ņujorka ir viena no iespaidīgākajām pasaules metropolēm. Te satiekas māksla un bizness. Te draudzīgi sadzīvo dažādas rases un dažādu nacionalitāšu ļaudis. Te iesakņojušies arī latvieši, no kuriem daudzi uz Ņujorku emigrējuši savulaik Otrā pasaules kara laikā.

Dziedātājas Lailas Saliņš ģimene savulaik bija viena no slavenākajām uz Ameriku emigrējošo mākslinieku vidū. Viņas tēvs, dzejnieks Gunars Saliņš bija aktīvs dalībnieks latviešu mākslinieku grupā ar nosaukumu “Elles ķēķis”, kas darbojās Ņujorkā pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados.

 „Tā vide, kuru mēs izbaudījām savās mājās – un bieži pie mums nāca mākslinieki pavadīt skaistus bohēmiešu vakarus, kur lasīja dzejas, kur dziedāja, kur bieži vien viesības turpinājās līdz nākamajam rītam…Bija lielas brokastis, un atkal viss turpinājās! Tādai, man likās, vajadzētu būt dzīvei,” saka Laila Saliņš.

Lailas Saliņš mājās joprojām valda radoša noskaņa. Bet viņas dziedājumam raksturīgs dumpīgs gars un eksotisks stils, kurā saplūst dažādu pasaules tautu mūzikas intonācijas.

Pavisam drīz Laila Saliņš un vēl trīs mūziķi no Polijas, Īrijas un Somijas satiksies koncertuzvedumā “Dzintara ceļi”, kopā veidojot pasaules mūzikas ansambli “Tālaman”.

„Mēs gan lietojam senlaicīgus materiālus, no senām tautasdziesmām. Es dziedāšu kādās piecās, sešās valodās,” stāsta dziedātāja. „Bet tai pašā laikā mēs to apveltām ar savu jušanu un ievijam oriģinālas meldijas, aranžējumus un kaut ko izveidojam, lai tādā mazliet pasakainā veidā apskatītu šīs senās dzintara takas.”

Koncerti notiks Rīgas kā Eiropas Kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros dažādās Latvijas pilsētās. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti