Latvijā uzstāsies itāļu «metalcore» grupa «Kuadra»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Nedēļas nogalē Latviju ar trīs koncertiem apciemos alternatīvā roka un post-metāla grupa no Itālijas “Kuadra”. Savas Eiropas tūres ietvaros grupa sniegs trīs koncertus Latvijā.

"Kuadra" uzstāsies 2.jūnijā Rīgā, klubā “Nabaklab”, 3.jūnijā Jelgavā, klubā “Melno cepurīšu balerija”, un 4.jūnijā Liepājā, klubā “Fontane”. Grupas koncerttūre turpināsies līdz pat vasaras beigām, un tās ietvaros “Kuadra” uzstāsies daudzās Eiropas valstīs – Francijā, Čehijā, Austrijā, Vācijā, Polijā un citur.

“Kuadra” ir itāļu alternatīvā metāla grupa, kas izveidojās Vidževano 2006. gadā. Savās dziesmās grupas dalībnieki apvieno tādus stilus kā alternatīvais roks, reps un post-metāls. Lai arī dziesmu teksti galvenokārt ir itāļu valodā, tas neliedz “Kuadrai” veiksmīgi komunicēt par sociālām un eksistenciālām tēmām arī ar cittautiešiem.

Šī būs jau trešā reize grupas pastāvēšanas vēsturē, kad tā sniedz koncertus Baltijas valstīs. Grupai šeit jau ir izveidojies neliels atbalstītāju loks, kas nelabprāt laistu garām “Kuadra” koncertus. Un ne velti - koncerti ir izteiksmīgi ar savu ekspresivitāti un enerģiju. Grupas dalībnieki uzstāšanos pārvērš par mijiedarbības pilnu dialogu ar klausītājiem - mūziķi mēdz lekt nost no skatuves, uzrunāt katru no klātesošiem atsevišķi, iekliedzot tieši viņam sejā kādu no būtiskākām un aktuālākām pasaules problēmām.

Grupai ir iznākuši jau divi albumi un viens EP, kā arī ir nospēlēti ap 200 koncertiem Itālijā un citās Eiropas valstīs. Grupas trešais albums, „Non avrai altro dio all'infuori di te” („Tev nebūs citus dievus turēt savā priekšā”), iznāca sadarbībā ar „12Linee Records” un “Sliptrick Records”. Šis konceptuālais albums izceļ jaunas šķautnes grupas daiļradē. Jau albuma noformējumā izmantotās Kristiano Vasallī fotogrāfijas, kurās ir attēlota krustā sišana mūsdienu izpratnē, atklāj tā provokatīvo būtību. Introspektīvā un piesātinātā noskaņa desmit ierakstos liek skaudri izjust albuma galveno tēmu – Rietumu civilizācijas attālināšanos no dievišķuma. Galvenā albuma tēma ir antropocēna, kā laikmets, kas sācies, kad cilvēku darbība sāka ievērojami ietekmēt Zemes ģeoloģiju un ekosistēmu. Grupas „Kuadra” jaunākais albums paplašina šo skaidrojumu, aptverot mūsdienu sabiedrības lauku, kurā cilvēks ir zaudējis cilvēciskumu, lai pilnīgi atjaunotu sevis, citu un Dieva/dievu izpratni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti