Latvijā pirmo reizi uzstāsies multimākslinieks Woodkid

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

“Palladium” koncertzālē 21. maijā uzstāsies multimākslinieks Woodkid, īstajā vārdā Joans Lemuāns (Yoann Lemoine). Nākamgad Woodkid izdos jaunu albumu un dosies pasaules koncertturnejā, kuras laikā piestās arī Rīgā, medijus informē organizatori.

Pirmo atpazīstamību Joans ieguva grafiskajā dizainā un mūzikas klipu režijā. Viņa kontā ir tādi labi zināmi video, kā Farela Viljamsa “Happy”, Lanas Del Rejas “Born To Die”, Keitijas Perijas “Teenage Dream”, Teilores Sviftas “Back to December”, Harija Stailsa “Sign of the Times” un virkne citu.

2011. gadā Lemuāns ar pseidonīmu Woodkid klajā laida minialbumu "Iron", bet divus gadus vēlāk pilna apjoma albumu "The Golden Age", kas ieguva platīna statusu Francijā un "zeltu" Vācijā un Šveicē.

Koncerta organizatori uzsver – Woodkid mūzikas stilu kritiķiem nav viegli "ierāmēt", jo tā vienā spārnā ir orķestru vai pat akadēmiskā mūzika, kamēr otrā – neofolks un ambientās noskaņas.

Arī savu kompozīciju videoklipus Lemuāns radījis pats. Singliem “Iron”, “I Love You” un “Run Boy Run” tapuši melnbalti videoklipi, no kuriem pēdējais saņēma “Grammy” balvas nomināciju.

Jautāts par to, kā pats izjūt videoklipus, Lemuāns atklāj: "Tie ir jauks rāmis manai mūzikai. Gandrīz 10 gadus radīju videoklipus citiem māksliniekiem. Kaut kā mani video kļuva pazīstami; es tiešām negaidīju tādus panākumus. [Acīmredzot] tas nāk no manas dziļās aizraušanās savienot attēlus ar skaņu."

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti