Kultūras ziņas

Dailes teātris sāk 103. sezonu

Kultūras ziņas

Pasniegta Jāņa Baltvilka balva

Ukraiņu kora "Dudaryk" koncerti Latvijā

Latvijā notiek ukraiņu zēnu kora «Dudaryk» koncerti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šajās dienās ar koncerttūri Latvijā viesojas Ukrainas Nacionālais akadēmiskais zēnu koris "Dudaryk". Viens no visvairāk godalgotajiem Ukrainas koriem četros koncertos uzstāsies ar tautas dziesmu un garīgās mūzikas programmām, dziedot arī latviešiem pazīstamus skaņdarbus.

Zēnu kora brīvdabas mēģinājumā skan "Saule, Pērkons, Daugava". Latviešiem labi pazīstamā dziesma šo ukraiņu jauniešu ausīm ir neierasta. Un tomēr viņi to nekļūdīgi atskaņo un ir iekļāvuši savā koncertprogrammā.

Kora mākslinieciskais vadītājs Dmitro Kacals skaidro: ""Dudaryk" nozīmē – tas, kurš saglabā tradīcijas. Ir tāds instruments dūdas. Pie mums tas saucas "duda". Un mums ir dziesma veltīta dūdiniekam. Tā stāsta par to, kas būs, kad viņa vairs nebūs. Tad atnāksim mēs, saglabāsim un turpināsim."

Ļvivā bāzētais koris atbilstoši nosaukumam turpina tautas tradīcijas un profesionāli tās pilnveido. Vairāk nekā 50 gadu pastāvēšanas laikā tas ir koncertējis zināmākajās koncertzālēs pasaulē un ieguvis prestižas godalgas. Kora dziedātāji ir "Dudaryk" kora skolas audzēkņi. Pārsvarā esošie, bet tenoros un basos arī bijušie.

Četros koncertos ukraiņu koris atskaņos trīs programmas. Tie būs liturģiskie skaņdarbi, ieskats ukraiņu garīgās mūzikas vēsturē un neiztrūkstoši skanēs arī ukraiņu tautas kompozīcijas.

"Tās ir trīs programmas, kuras atvedām, ne tikai lai parādītu publikai, bet pateiktu paldies Latvijai, kas jau kopš pirmajām pret mums vērstās agresijas dienām mūs atbalsta. Latvijai, kas ir mūsu vēstnieks, diplomāts un advokāts Eiropas Savienībā un kas mums palīdzējusi garīgi un materiāli," uzsver kora vadītājs.

27. jūlijā "Dudaryk" uzstāsies Vērmanes dārzā, bet parīt Lielajā ģildē. Liturģisko programmu koris dziedās Dubultu evaņģēliski luteriskajā baznīcā un Rīgas Svētā Franciska baznīcā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti