Latvijā koncertēs slovēņu neosoula grupa «Wckd Nation»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Baltijas tūres ietvaros 23. martā Valmierā Tautas harmonijas centrā un 30. martā džeza restorānā “Trompete Traproom” uzstāsies slovēņu grupa “Wckd Nation”, kuru mūzikā saplūst popmūzikas, džeza, soulmūzikas un R&B ietekmes. Līdz ar koncerttūri grupa laidusi klajā jauno singlu “New Path”.

Astoņu mūziķu lielā grupa “Wckd Nation” savu darbību uzsāka pagājušajā gadā un piedzīvoja tūlītējus panākumus. 2018. gada rudenī “Wckd Nation” izdeva divus singlus “Time” un “Troubles”, kas guva komerciālus panākumus Slovēnijā. Grupas soliste Maša Buta saka: “Mēs esam draugi, kuri kopā rada un izpilda mūziku. Mēs nevaram pateikt, kādā mūzikas stilā spēlējam. Cilvēki saka, ka tā ir neo-soulmūzika, bet mums labpatiktu saglabāt žanru dažādību. Kas zina, kas mūs iedvesmos nākamais.”

Paralēli tūrei 22. martā “Wckd Nation” nākusi klajā ar savu trešo singlu “New Path” – mūsdienīgu R&B. Instrumentāli dziesmas pamatus veido džezs, eksperimentējot ar fanka un hiphopa elementiem, savukārt vokālā līnija ir izturēta mierīgā mūsdienu popmūzikā.

 

“Mūsu jaunais singls “New Path” stāsta par jauna ceļa meklējumiem pēc tam, kad dzīvē ir bijis grūts periods. Lai kurp arī dotos, pats sev būsi ceļabiedrs. Lai arī nolemj atstāt pagātnē to, kas tevi  padarīja nelaimīgu, dzīve tā vai tā nebūs tikai varavīksne un tauriņi. Dzīvē vienmēr būs kaut kas labs un kaut kas slikts, lai kādu ceļu tu arī neizvēlētos. Bet tieši šīs atšķirības dzīvošanu padara interesantu,” dziesmas ideju atklāj soliste Maša.

Grupas “Wckd Nation” sastāvā darbojas: Anže Vrabecs (taustiņinstrumenti), Žiga Smrdels (bungas), Filips Vadnu (ģitāra), Peters Smrdels (bassģitāra), Maša Buta (vokāls), Grega Skaza (alta saksafons), Matics Mikola (tenora saksafons), Sandi Štors (trompete), Urška Starovasniks (vokāls).

“Wckd Nation” Baltijas tūres koncerti:

22.03 Jazz Cellar 11 - Viļņa,
23.03 Tautas harmonijas centrs - Valmiera,
24.03 Asmeniška Krautuvėlė - Birštona,
27.03 Tallinn Music Week 2019, Telia City Stage - Tallina,
28.03 Tallinn Music Week 2019, Intsikurmu Festival Night - Tallina,
29.03 Sandėlis - Kauņa,
30.03 Trompete Taproom - Rīga.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti