Latvijā koncertēs koris «Gaulitanus» no Maltas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Augusta beigās Latvijā ar vairākiem koncertiem viesosies koris „Gaulitanus” un diriģents Kolins Atārs no Maltas. Koncerti norisināsies 25. augustā plkst. 16 Salaspilī, Nacionālā Botāniskā dārza Oranžērijā, 27. augustā plkst. 18.00 Kuldīgas Sv. Katrīnas baznīcā un 28. augustā plkst. 18.30 Rīgas Sv. Pētera baznīcā.

Koris „Gaulitanus” (The Gaulitanus Choir) dibināts 1990. gadā Gozo salā, kora repertuāra pamatā ir maltiešu garīgā un laicīgā mūzika. Koris piedalījies Džakomo Pučīnī „Manona Lesko”, Vinčenco Belīnī „Norma” un citos operu iestudējumos, kā arī sniedzis koncertus Anglijā, Francijā un Itālijā. Koris „Gaulitanus” izdevis arī trīs ierakstu albumus.

Kora dibinātājs un diriģents Kolins Atārs (Colin Attard) ir nozīmīga personība Gozo salas mūzikas dzīvē. Diriģējis Maltas Filharmonijas orķestri, kā arī orķestrus Itālijā, Korsikā, Rumānijā un Meksikā, dažādos mūzikas projektos sadarbojies ar daudziem pasaulē pazīstamiem mūziķiem. Kopš 2007. gada Kolins Atārs ir Gozo salas klasiskās mūzikas festivāla „Gaulitana” mākslinieciskais vadītājs.

Kora „Gaulitanus” mājvieta ir Gozo sala un tās galvaspilsēta pilsēta Viktorija. Mierpilnā sala raksturīga ar gleznainiem un klinšainiem skatiem, kā arī ar skaistiem līčiem un pludmalēm. Gozo ir otrā lielākā sala Maltas Republikā, tajā dzīvo ap 30 000 iedzīvotāju.

Kora „Gaulitanus” koncertu repertuāru veidos maltiešu mūzika, daudzveidīga skaņdarbu izlase no laicīgām tautas mūzikas apdarēm, pazīstamiem Maltas komponistu skaņdarbiem un garīgās mūzikas dziedājumiem. 

Lai apmeklētu kora „Gaulitanus” koncertu Salaspilī, jāiegādājas Nacionālā Botāniskā dārza ieejas biļete, koncertos Kuldīgā un Rīgā ieeja būs bez maksas. Rīgas koncertā Maltas korim pievienosies Rīgas pareizticīgo kamerkoris „Blagovest”, un abi kori kopīgi izpildīs vairākus koncerta noslēguma skaņdarbus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti