Latvijā koncertēs franču elektroniskās mūzikas apvienība «Deep Forest»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Aprīļa beigās Latvijā – Liepājā, Cēsīs, Rēzeknē un Rīgā – uzstāsies izcilā franču etnoelektronikas un pasaules mūzikas apvienība "Deep Forest".

"Deep Forest" 21.aprīlī Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē, 22.aprīlī Vidzemes koncertzālē “Cēsis”, 23.aprīlī Latgales vēstniecībā “Gors” un 24.aprīlī Rīgas Kongresu namā.

Kopā ar komponistu un multiinstrumentālistu, "Deep Forest" līdzdibinātāju Ēriku Mukē Latvijā uzstāsies senegāliešu mūziķis un solists Alūns Vadē. Mūziku papildinās īpaši šai koncertsērijai sagatavotas videoinstalācijas.

Elektronikas projekts "Deep Forest" radās 1990. gadu sākumā, apvienojoties diviem talantīgiem komponistiem Ērikam Mukē un Mišelam Sančezam. 1992.gadā iznākušais debijas albums radās, eksperimentējot ar Centrālāfrikas dialektu un modernās mūzikas saplūdināšanu. Rezultātā pasaules mūzikas cienītāji ieguva kompozīciju "Sweet Lullaby", kuras pamatā ir Zālamana salu iedzīvotāju tradicionāla melodija un kura kļuva par "Deep Forest" vizītkarti.

Nākamajā, 1995.gada albumā “Boheme”, duets pievēršas tradicionālajām ungāru un čigānu melodijām gan to piezemētākajās, gan skumjākajās variācijās. Ungāru soliste Marta Sebestjena iedziedāja vairāku kompozīciju vokālās partijas. Par šo albumu "Deep Forest" saņem pirmo starptautisko atzinību – "Grammy" balvu.

1996.gadā, iespaidojoties no spāņu mūzikas, iznāk albums “Comparsa”. Tāpat šis gads zīmīgs ar "Deep Forest" un Pītera Geibriela sadarbību, kuras rezultātā top vēl viens megahits – "While The Planet Earth Sleeps".

21. gadsimta pirmās desmitgades vidū Mišels Sančezs nolemj pievērsties solokarjerai, un kopš tā laika "Deep Forest" ir tikai Ērika Mukē radošais projekts. Šajā laikā tapuši tādi albumi kā “Deep Brasil” (2008), “Deep India” (2013) un “Deep Africa” (2013). Šobrīd mūziķis strādā pie jauna albuma materiāla un, iespējams, ka Latvijas koncerttūres laikā jau būs iespēja noklausīties kaut ko no tā.

"Deep Forest" iepriekš viesojās Latvijā 2011.gada nogalē, sniedzot koncertu Ventspilī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti