Kultūras ziņas

Sinaiskis, Mālers un Osokins

Kultūras ziņas

Surdo tulkojums. Kultūras ziņas

Latvijā viesojas ASV Jūras spēku rokgrupa "Flagship"

Latvijā koncertē ASV Jūras spēku rokgrupa «Flagship»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

15. novembrī koncertu sēriju Latvijā sāk Amerikas Savienoto Valstu Jūras spēku Eiropā un Āfrikā rokgrupa "Flagship". Šie koncerti notiek, gan svinot Latvijas valsts neatkarības dienu, gan atzīmējot Latvijas un ASV diplomātiskās sadarbības simtgadi.

Ar Stīvija Vondera dziesmu "Superstition" Amerikas Savienoto Valstu Jūras spēku Eiropā un Āfrikā rokgrupa "Flagship" gatavojas gaidāmajiem koncertiem Latvijā. Grupas repertuārā pārsvarā ir populāras amerikāņu autoru melodijas, kas pazīstamas daudzviet pasaulē.

ASV Jūras spēku rokgrupas "Flagship" vadītājs Džeisons Lakers stāsta: "Tas, ko spēlējam šobrīd, ir kaverversijas dziesmām no sešdesmitajiem gadiem līdz mūsdienām. Pārsvarā amerikāņu hiti, bet tāpat programmā iekļaujam arī, piemēram, Eirovīzijas dziesmas. Šonedēļ esam iemācījušies arī dziesmu latviski. Tā ir tautas dziesma, kuru mums atsūtīja Latvijas Jūras spēku orķestra rokgrupa "Vairogs". Tā kā to arī spēlēsim."

Itālijā bāzētā grupa pastāv jau 20 gadus. Tā ir piedzīvojusi vairākus sastāvus un vienmēr rūpējusies par kvalitatīvu programmu. Tieši tāpēc tajā ir tikai profesionāli mūziķi. "Pirms pievienojāmies Jūras spēkiem, lielākai daļai no mums jau bija vismaz bakalaura grāds mūzikā. Dažiem ir maģistrs un pat doktora grāds. Bet ir bijuši gadījumi, kad mums pievienojas mūziķi vēl studiju laikā," skaidro Lakers. "Mēs visi esam ASV Jūras spēku kareivji. Gan mūsu iestāšanās, gan ikgadējās apmācības neatšķiras no citiem jūrniekiem. Pirmkārt, mēs esam Jūras spēkos, bet mūsu pamatdarbs ir ceļot pa pasauli un spēlēt mūziku."

Ar šiem koncertiem "Flagship" sveic Latviju proklamēšanas 104. gadadienā, kā arī turpina programmu, ar kuru tiek atzīmēta Latvijas un ASV diplomātiskās sadarbības simtgade. 15. novembrī grupa muzicēs Jaunolainē, tad sekos koncerti Daugavpilī un Rīgā, kultūras pilī "Ziemeļblāzma". Tūre noslēgsies 18. novembrī Līgatnē, kur grupai uz skatuves pievienosies Latvijas Jūras spēku orķestra rokgrupa "Vairogs".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti