Kultūras ziņas

Teātra festivāls jauniem cilvēkiem "NoMadI"

Kultūras ziņas

Mūzikas festivāla "Summertime" vasaras vitamīnu deva

Latvijā dzimušās mūzikas zvaigznes Jūrmalā

Latvijā dzimušas mūzikas zvaigznes satiekas koncertā «Ceļojumu gadi» Jūrmalā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmā 7. un 8.augustā  norisinās Hermaņa Brauna fonda rīkotā festivāla "Artisimo" koncerti "Ceļojumu gadi", kas pulcē Latvijā dzimušas mūzikas zvaigznes.

7.augusta vakarā Jūrmalas pilsētas muzeja Mazajā zālē notiks kamermūzikas vakars, kurā piedalīsies talantīgie pianisti Andrejs Osokins un Inna Davidova kopā ar izcilais latviešu operdziedātāju Egilu Siliņu. Šis koncerts būs īpašs ar to, ka tajā notiks komponista Artura Maskata kompozīcijas "Kazbegi, Tsminda Sameba" pasaules pirmatskaņojums.

8.augustā Galā koncertā Dzintaru koncertzālē uz skatuves kāps tādi ievērojami Latvijā dzimuši mākslinieki kā soprāns Inga Kalna, basbaritons Egīls Siliņš, vijolniece Elīna Bukša, čellisti Miša Maiskis un Ramons Jafē, akordeoniste Ksenija Sidorova, mazais vijolnieks Daniils Bulajevs un vibrafonists, Ineses Galantes talantu konkursa uzvarētājs Jānis Bombizo-Fedotovs.

Koncerts "Ceļojumu gadi" ir veltījums Eiropas kultūras galvaspilsētai Rīgai un turpinājums koncertu ciklam "Pilsētai un pasaulei". Cikls apvieno mūziķus, kuru dzīves ceļi sākušies Rīgā, bet aizveduši tālu prom no tās.  "Ceļojumu gadi" ir tas laika sprīdis, kas tiek pavadīts prom no Latvijas un kura laikā notikuši katra mūziķa garīgie meklējumi. Koncerta zvaigžņu paletē ir dažāda vecuma un dzīves gājuma mākslinieki.

"Man liekas, ka Galā koncerts "Ceļojumu gadi" būs ļoti interesants, jo tur piedalās mākslinieki no dažādām paaudzēm. No nobriedušām korifejām, tādiem kā Miša Maiskis ar sirmiem matiem jau, bet no citas puses - mums ir desmitgadīgais Daniils Bulajevs. Viņš spēlē vijoli kopš diviem gadiem, bet to, ka viņš ir sava ceļa sākumā, to var arī saprast un just," saka festivāla "Artissimo" rīkotāja Inna Davidova.

"Man ir prieks par latviešu skatītāju kopumā, ka šī interese joprojām ir ļoti spilgta. Pieprasījums pēc šiem festivāliem vasarā it sevišķi ir ļoti liels un augsts. Es domāju, ka mēs esam uz ļoti pareiza ceļa. Gan izspildītājiem ir prieks uzstāties Latvijā, gan ir publika, kura to prot novērtēt, ir arī ļoti augstas prasības," norāda basbaritons Egils Siliņš.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti