Latvijā ar koncertu atgriežas «Hammond B3» ērģeļu spēles meistars Rafaēls Resnigs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

8. maijā Ādažu Kultūras centrā notiks koncerts “Raphael Wressnig & Latvian Groove”, klausītājiem piedāvājot blūza, soulmūzikas un fanka programmu, informēja koncerta rīkotāji.

“Hammond B3” ērģeļu spēles meistars austrietis Rafaēls Resnigs dažādos sastāvos izdevis 19 solo albumus, un kā sesiju mūziķis piedalījies vairāk nekā 40 albumu ierakstos. Prestižais džeza žurnāls "DownBeat" viņu ir piecreiz nominējis "gada labākā ērģelnieka" kategorijā (2013., 2015.–2018.). Resings uzstājies klubos un festivālos visās pasaulē, tajā skaitā "New Morning" Parīzē, "Buddy Guy's Legends" Čikāgā, "A-Trane" Berlīnē, "Birdland" Vīnē, "Puistoblues" Somijā, "Passions Festival Cognac" Francijā, "Veneto Jazz Festival" Itālijā, Dubajas Džeza festivālā.

“Raphael Wressnig ir ekstra klases mūziķis. Profesionālus “Hamond” ērģeļu spēles meistarus pasaulē var saskaitīt uz pāris roku pirkstiem, un viņš ir viens no tiem. Izmantojiet iespēju dzirdēt viņa spēli koncertā,” saka ģitārists Aivars Hermanis.

2012. gadā Resnigs uzstājās Siguldas Blūza festivālā, izveidojot grupu "Raphael Wressnig & Latvian Groove", kurā pulcēja talantīgākos Latvijas mūziķus: bundzinieku Arti Orubu, saksofonistu Gintu Pabērzu un ģitāristu Jāni Kalniņu.

Artis Orubs savu meistarību ir pierādījis visdažādākajos mūzikas stilos gan kā izpildītājs, gan kā komponists un producents. Artis Orubs spēlē arī Latvijas Radio bigbendā. Muzikāli daudzkrāsainais saksofonists Gints Pabērzs, kurš lieliski pārvalda ne vien džezu, fanku un citu ritmiskās mūzikas atzarus, bet klasisko mūziku, pēdējā laikā visbiežāk dzirdams Intara Busuļa “Abonementa Orķestra” sastāvā.

Savukārt Jānis Kalniņš  jeb Johnny Hill savā spēlē ir viens no dvēseliskākajiem un emocionālākajiem ģitāristiem. Viņš ir spēlējis kopā ar Pitu Andersonu, bijis grupu “Latvian Blues band”, “Alaska Dreamers” sastāvā, bet šobrīd Kalniņš ir dziedātājas Kristīnes Prauliņas grupas dalībnieks un ir viens no pieprasītākajiem ierakstu sesiju ģitāristiem Latvijā.

"Raphael Wressnig & Latvian Groove" ir uzstājušies Lietuvā un Igaunijā. 2017. gadā grupa uzstājās izpārdotā koncertā Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars", bet šī gada koncerts mūziķu aizņemtības dēļ būs vienīgais Baltijā.

“Raphael Wressnig & Latvian Groove" koncertēs Ādažu Kultūras centrā 8. maijā plkst. 19:30. Biļetes uz koncertu nopērkamas internetā

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti